Onbekend? Onbemind! Fraispertuis City

Onbekend? Onbemind! Fraispertuis City

Van vissers tot cowboy’s

Fraispertuis City heeft eigenlijk een heel speciale geschiedenis. Het duo Michel en Simone Fleurent startte in 1966 een klein hotelletje: ‘the Auberge de la Roche des Fées’. In de rustige omgeving, vlakbij het dorpje Fraispertuis, creëerden ze zo een oase aan rust waarbij hun klanten volledig konden genieten van de natuur. Twee jaar later, in 1968, kocht het ambitieuze duo een visvijver. Hierdoor kregen hun klanten de mogelijkheid om te vissen en was het zelfs mogelijk om hun eigen vangst te verorberen in het hotel! Michel Fleurent had wel meerdere out-of-the-box ideeën die hij wou doorvoeren. Zo zou hij erg gepassioneerd zijn geweest door het Wilde Westen en wou hij dolgraag starten met een attractiepark. En zo geschiedde, want in 1971 werd hun eerste echte attractie gebouwd: ‘The Far West Train’, een treinritje rondom het huidige domein. Deze eerste attractie werd al snel vergezeld door meerdere attracties waaronder een log flume, een achtbaan enzovoort. Pas enkele jaren geleden, in 2009, koos het park om meerdere thema’s te introduceren, waarbij het piratenthema de rechterhelft van het park domineerde.

Ondanks deze geschiedenis bleef het park gedurende lange tijd erg onbekend bij zowel het grote publiek, als bij de pretparkfans. Pas bij de investering in de achtbaan ‘Timber Drop’, een S&S El Loco achtbaan, kreeg het parkje eindelijk wat aandacht. Het park bleef voornamelijk onbekend door zijn kleine oppervlakte en afgelegen locatie, maar wij merken dat het park steeds populairder wordt. Waarom? Dat zal je snel ontdekken!

Cowboy’s, indianen… Piraten?

Wanneer je voor de eerste keer in het park bent, merk je pas op hoe klein de oppervlakte is. Best gek voor een attractiepark dat dit seizoen vijftig kaarsjes mag uitblazen. Betekent dit dat het park daarom niet de moeite is? In tegendeel! Fraispertuis City is inderdaad een klein pretpark, maar bezit een heel opvallende sfeer die je niet onmiddellijk ergens anders kan vinden. Voor dergelijk park weten zij hun beperkt aantal attracties zeer gedetailleerd aan te pakken qua theming. Ook de overheersende Western invloed kan zeker geen kwaad. Je kan denken dat dit wat cliché kan aanvoelen, maar het is zeker een ander kaliber dan wij in België of Nederland gewoon zijn. Dit maakt het park net zo uniek!

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2016. Klik hier om dit nummer te bestellen.