Nieuw – Avengers Campus in Disneyland Paris

Nieuw – Avengers Campus in Disneyland Paris

Enkele jaren geleden werd een deel van het Walt Disney Studios park in Parijs tijdelijk gesloten. Het betrof met name het Backlot gedeelte, inclusief de attracties Rock ‘n’ Roller Coaster en Armageddon. Al snel werd bekend dat het thema voor het vernieuwde gebied Marvel zou worden. Na een grondige renovatie, waaronder het afbreken van het Armageddon-gebouw en het bouwen van een volledig nieuw gebouw op de vrijgekomen plek voor een nieuwe attractie, ging dan eindelijk op 20 juli 2022 het nieuwe gebied open voor publiek: Avengers Campus. Brakesection mocht enkele dagen voor de officiële opening naar de preview voor abonnementhouders. We nemen jullie even mee op een wandeling door het nieuwe themagebied. 

Bij het betreden van Avengers Campus wordt meteen duidelijk dat dit een totaalrenovatie is. Alles ziet er mooi uit en de gebruikte materialen en kleuren maken dit themagebied tot een echte eyecatcher. Links van de ingang kan je het logo terugvinden en achter het logo een filmset waar je doorheen de dag op de foto kan met verschillende personages uit de wereld van Marvel. Aan het einde van de rechte laan zie je ook reeds de ‘weenie’ van het gebied, het ‘Quinjet’-vliegtuig uit de Avengers-reeds, fier geplaatst op zijn landingsplatform. 

Direct links vooraan kan je PYM Kitchen terugvinden. Dit is het heruitgevonden Restaurant Du Stars inclusief het naastgelegen koffiehuisje. Dit huisje werd bij het restaurant opgenomen voor extra zitplaatsen. Het restaurant is een buffet dat opgezet werd als een experimenteel labo voor PYM-partikels, een verwijzing naar de films rond Ant-Man. Maar, zoals in elk labo, gaat er wel eens iets mis en kan je hier bijvoorbeeld een enorm grote burger of hotdog terugvinden naast hun miniversies. Ook de desserts en drankjes zijn speciaal en smaakten lekker. PYM Kitchen is niet goedkoop: je telt er €42 per volwassene en €30 per kind neer, met één drankje inbegrepen. Reserveren is aan te raden…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #3 2022. Klik hier om dit nummer te bestellen.