Skim out – Aquashow Portugal

Skim out – Aquashow Portugal

De Algarve, in het zuiden van Portugal, is één van de warmste streken van Zuid-Europa. In plaats van traditionele pretparken met ‘droge’ attracties is de bouw van een outdoor waterpark dan ook een uitstekende zet. Het succesverhaal van Aquashow, dat een hele hoop glijbanen combineert met mechanische attracties en voorstellingen met dieren, duurt intussen al meer dan 20 jaar. Wat maakt, buiten de voor de hand liggende verkoeling onder de brandende zon, een bezoek aan het park de moeite waard? 

In 1999 kocht de Portugese zakenman Celestino Santos het park dat tegenwoordig bekend staat als Aquashow. Onder zijn leiding kreeg het waterpark zijn huidige naam, breidde de oppervlakte met de helft uit en werd de verlieslatende en verwaarloosde locatie een bloeiende toeristische trekpleister die jaar na jaar blijft investeren. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de kinderen van Celestino. Zijn zoon, die ook Celestino heet, runt voornamelijk het waterpark zelf; dochter Diana beheert vooral het hotel. Dit viersterrenhotel werd in 2011 geopend om in te spelen op de noden van families die van verder kwamen. Zo kunnen bezoekers uit pakweg Lissabon het park op hun gemak verkennen, zonder de tijdsdruk van een lange terugrit op dezelfde dag. Vanaf later dit jaar pakt Aquashow ook uit met een afzonderlijk indoorwaterpark, naar eigen zeggen het eerste van het Iberisch schiereiland. 

Attracties in zwembroek 

Wanneer je je entreeticket hebt gescand en het waterpark binnenloopt, doe je er goed aan om meteen links af te slaan naar het souvenirwinkeltje, want daar kun je ook terecht om een locker te huren. Je krijgt een sleutel mee voor een tientje, waarvan de helft als waarborg. Daarmee kun je op zoek gaan naar je kluisje (de meeste bevinden zich ook vlakbij de ingang) om er al je waardevolle spullen in achter te laten. Klaar om zorgeloos op ontdekking te gaan in het park! 

Vlakbij de ingang bevinden zich meteen al enkele atypische attracties voor een waterpark. Vanaf de parking zie je bijvoorbeeld al goed Top Swing staan, een Explorer-attractie uit de fabriek van het Italiaanse Fabbri. Dé uitgelezen kans om eens in je zwemkledij in een heen en weer schommelende frisbee te zitten, al is het jammer dat het park niet van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om ook wat watereffecten te voorzien. Ook een Air Race van Zamperla vind je in deze zone. Het is de tweede die ooit gebouwd werd, na het prototype in Coney Island. In deze molen neem je plaats in een vliegtuigje dat meerdere zijwaartse inversies maakt…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #3 2022. Klik hier om dit nummer te bestellen.