Niet te missen… – Droptorens

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 6 (2019) / #2 (Augustus 2019) / Niet te missen… – Droptorens
Niet te missen… – Droptorens

Hoog en droog luidt het spreekwoord, hoewel wij alleen hoog kunnen garanderen. In deze editie gaan we die hoogte in met thrill attracties. Attracties die je meestal van ver ziet staan op weg naar een pretpark. Hoe hoger, hoe liever we het hebben is de boodschap! Natuurlijk moet je ook weer beneden geraken en net dat is wat vaak het onderscheid maakt tussen de goede en slechte thrill torens. Verder gaan we in op de vele verschillende types van torens.

In 1982 bouwden Intamin en Giovanla samen de eerste vrijevalattractie. In Six Flags Magic Mountain en Six Flags Over Texas openden toen respectievelijk “Freefall” en “Texas Cliffhanger”. De torens hadden een L-vorm waarbij je naar boven gelift werd om zo naar benden te vallen dat je op je rug kwam te liggen. Helaas zijn beide torens ondertussen verdwenen. Van de 15 die gebouwd werden, kwam uiteindelijk 1 naar Europa: “The Hollywood Action Tower”. Deze kan je nog steeds terugvinden in Movieland Park aan het Gardameer.

In 1994 was het Disney die een heel bijzondere variant in één van zijn parken bracht. Samen met liftbouwer Otis ontwikkelden ze The Twilight Zone Tower of Terror in Disney’s Hollywood Studios. Een totaal andere ervaring qua droptoren, want de lift bewoog niet alleen verticaal, maar ook…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Augustus 2019Klik hier om dit nummer te bestellen.