Recensie – Crazy Bats in Phantasialand

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 6 (2019) / #2 (Augustus 2019) / Recensie – Crazy Bats in Phantasialand
Recensie – Crazy Bats in Phantasialand

Onlangs opende in Phantasialand de nieuwe attractie “Crazy Bats”, een virtual reality upgrade van hun indoor achtbaan Temple of the Night Hawk. De langste indoor achtbaan ter wereld gaat daarmee zijn derde leven in.

In 1988 opende de achtbaan onder de naam ‘Space Center’. Een gigantisch futuristisch gebouw gaf ruimte aan een eveneens gigantische indoor achtbaan. Bij dit ritje door de ruimte zoefde je door kometen, langs satellieten om tenslotte neergeschoten te worden door een UFO.

2001 veranderde de naam en thematisering van de attractie. Het gebied rond het futuristische gebouw werd een nieuw themagebied met de naam Fantasy, waar Wuze Town het middelpunt van was. Hierdoor zou de futuristische loods enorm vloeken met zijn omgeving. Het gebouw werd zodoende van buiten aangepast aan de natuurlijke, aardse kleuren van het Wuze dal en de rit kreeg de naam “Temple of the Night Hawk”. Tijdens de rit zat je zogezegd op de rug van een enorme havik – één van de goden van de Wuzes – die in de nacht ging jagen door de bergen. Tot frustratie van vele fans werd na een tijdje de thematisering vrijwel volledig verwijderd en ook binnen was er amper nog wat te zien van wat ooit op een tempel leek. Toen ook de lasers verdwenen, bleef enkel een ritje in het donker over.

25 juni 2019 begint de baan aan zijn derde leven: Crazy Bats…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Augustus 2019Klik hier om dit nummer te bestellen.