Dossier – Karma World in Walibi Belgium

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 6 (2019) / #1 (Juni 2019) / Dossier – Karma World in Walibi Belgium
Dossier – Karma World in Walibi Belgium

In juni 2017 maakte Walibi Belgium zijn grootse investeringsplan bekend. Daarin stonden voor dit jaar twee nieuwe werelden van Walibi gepland: Karma World en Fun World. Tezamen goed voor een investering van maar liefst 17 miljoen euro. Bij de vernieuwing van deze zones hoorde ook de komst van enkele nieuwe attracties: in Karma World is dat de interactieve erratic darkride ‘Popcorn Revenge’ en in Fun World is dat de kinderachtbaan ‘Fun Pilot’. In dit uitgebreide dossier kom je alles te weten over deze nieuwe werelden van Walibi. 

Karma World 

Sinds dit jaar kan je je in Walibi Belgium in Oosterse sferen wanen dankzij de komst van Karma World. Deze nieuwe wereld van Walibi bevindt zich rondom de Boomerang-achtbaan Cobra. Het ganse gebied heeft een stevige update gekregen met nieuwe gevels, nieuwe thematisatie, een nieuwe verflaag voor Cobra en zelfs een nieuw restaurant: Delhi’cious. Daar kan je vanaf nu terecht voor heerlijke gerechten zoals Tiki Masala (niet te verwarren met Tiki Waka!), een noedelgerecht, huisbereide (zoete) thee en nog veel meer. Maar het hoogtepunt van Karma World is toch wel Popcorn Revenge, de nieuwste erratic darkride van Walibi Belgium. We bespreken deze wereldpremière dan ook uitvoerig in dit dossier! 

Ontstaan Erratic® Ride 

Tot nu toe waren darkrides, en alle andere soorten attracties, lineair. Dat wil zeggen: je gaat van punt A naar punt B via een vooraf gedefinieerde route die elke rit opnieuw dezelfde is en dezelfde sequentie en timing bevat. Na verloop van tijd werden daar varianten op bedankt, zoals bijvoorbeeld Symbolica in de Efteling. Dit is een multi-lineaire darkride aangezien er meerdere vooraf gedefinieerde routes zijn. Ze kruisen elkaar wel, maar de ritsequentie van elke route blijft steeds dezelfde. 

Daar brengt Alterface met de komst van de erratic ride verandering in. Het innovatieve aan deze attractie is het feit dat …

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Juni 2019Klik hier om dit nummer te bestellen.