In de rand – The Final Frontier in Pairi Daiza

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 6 (2019) / #2 (Augustus 2019) / In de rand – The Final Frontier in Pairi Daiza
In de rand – The Final Frontier in Pairi Daiza

Hoewel het themapark niet vaak aan bod komt in Brakesection Magazine, omdat er geen echte ‘attracties’ staan, mocht in deze editie toch niet ontbreken. Pairi Daiza is namelijk niet alleen de best bezochte dierentuin van België maar ook één van de mooiste themaparken van Europa. Door kenners wordt het soms ook wel het “Animal Kingdom van Europa” genoemd, verwijzend naar het doorgedreven gethematiseerde Disney’s Animal Kingdom in Orlando.

Toch valt Pairi Daiza daar eigenlijk ook totaal niet mee te vergelijken, ten eerste omdat Pairi Daiza geen pretpark wil zijn en dus behalve een treinritje geen andere attracties heeft. Maar ook en vooral omdat men bij Pairi Daiza geen thematisering (na)maakt, maar wel echte vakmensen aan het werk zet uit het land of de landen waarvan het park een themagebied wil bouwen.

Koude themawerelden

Pairi Daiza maakt in 2019 een enorme sprong voorwaarts en de grootste investering ooit met de opening van niet één maar twee themagebieden. Het eerste, The Last Frontier, opende eind juni, op het andere, The Land of the Cold, moeten we tot december 2019 wachten. Nieuw is dat bij elk van deze nieuwe themagebieden ook accommodaties voor overnachtingen voorzien is, en dat deze accommodaties niet naast of dichtbij het park gelegen is, maar wel er middenin. Zo heb je bij een overnachting in één van de drie accommodatiemogelijkheden van het gebied The Last Frontier 24 uur per dag toegang tot dit parkgedeelte. Je hebt hierbij de keuze tussen…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Augustus 2019Klik hier om dit nummer te bestellen.