De pretparktourist – Florida

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 6 (2019) / #2 (Augustus 2019) / De pretparktourist – Florida
De pretparktourist – Florida

Florida staat bij veel pretparkfans met stip op plaats één van te bezoeken pretparken. Het aanbod is enorm, maar vaak ook erg prijzig. Echter valt er in Florida veel meer te beleven. We overlopen een aantal opties van prijzig tot heel goedkoop, maar de lijst is natuurlijk eindeloos.

Kennedy Space Center

Het Kennedy Space Center (KSC) is waarschijnlijk de meest bekende daguitstap en heeft voor de meeste Florida-gangers geen introductie nodig. Zeker nu Elon Musk weer raketten naar boven stuurt, is een bezoek aan het KSC weer een must geworden. Inbegrepen in de entreeprijs is een kleine tour, maar een grotere tour bijboeken is geen overbodige luxe. Je komt op meer interessante locaties en kunt lanceerplatformen van heel dichtbij zien. Waar je precies terecht komt en welke informatie je krijgt, hangt natuurlijk af van welke tour je boekt. Kijk gerust eens op hun site; het is de moeite.

Zwemmen met zeekoeien

In de winter is het “Manatee Season” aan de westkust van Florida. Het gaan bezichtigen van zeekoeien is een wat minder bekende en minder populaire uitstap, omdat deze meestal vanaf de kant moet gebeuren. In Clearwater is het echter mogelijk om te zwemmen met zeekoeien. Er zijn een aantal strenge voorwaarden aan verbonden, maar de ervaring is zeker uniek. Je kunt de zeekoeien op verschillende manieren van dichtbij bekijken. Zo kan je…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Augustus 2019Klik hier om dit nummer te bestellen.