Nieuw – Untamed in Walibi Holland

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 6 (2019) / #2 (Augustus 2019) / Nieuw – Untamed in Walibi Holland
Nieuw – Untamed in Walibi Holland

1 juli 2019, we wandelen binnen in de poorten van een Nederlands pretpark in Biddinghuizen. Wat ons hier te wachten staat, is ongezien in Europa. Een beest, ongetemd, wordt op ons losgelaten. Diep in de wildernis gaan we op zoek naar het eerste hybride monster in onze regio. Dat het zo dichtbij is, lijkt een droom, maar dat is het niet.

Het begon allemaal enkele jaren geleden toen park directeur Mascha van Till in Amerika was. Meer bepaald in Six Flags Over Texas. Daar opende in 2011 de allereerste Rocky Mountain Construction achtbaan: New Texas Giant. Of zo lijkt het toch, want de baan op zich stond er al veel langer. Texas Giant opende namelijk in 1990 maar ging eind 2009 onherroepelijk dicht. Wat dan volgde was een ongekende transformatie. Een hybride achtbaan van stalen rails op de bestaande houten constructie. Hier en daar werd natuurlijk hout toegevoegd en vernieuwd, waarna uiteindelijk de New Texas Giant kon openen. Geen inversies, maar een air time-machine van je welste.

2 jaar later opende in Silver Dollar City de tweede RMC-achtbaan. Deze keer geen hybride maar wel een houten achtbaan met inversies! De track zag er plots heel anders uit, want men koos niet voor een stalen IBox track maar voor de houten Topper Track. De baan gaat drie keer overkop en meteen kwam de vraag wanneer zoiets naar Europa zou komen. In 2016 was het dan zover en van alle parken in Europa was er één die het aandurfde: Kolmården. Nog bijna niemand had van deze zoo gehoord, tot het jaar dat Wildfire opende. Ook een houten achtbaan met drie inversies. De vraag was echter, wie zou dan het oorspronkelijke type naar Europa halen? Wel, daarop kregen we uiteindelijk antwoord van Walibi Holland.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Augustus 2019Klik hier om dit nummer te bestellen.