De Pretparktoerist – Tenerife

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 6 (2019) / #1 (Juni 2019) / De Pretparktoerist – Tenerife
De Pretparktoerist – Tenerife

Op het eerste gezicht lijkt dit Canarisch Eiland voor de pretparktoerist niet zoveel te bieden te hebben: in de rollercoasterdatabase zal je er welgeteld één achtbaan terugvinden. Ook de coast2coaster.eu-kaart, een wereldkaart met daarop bijna alle achtbanen en rodelbanen ter wereld aangeduid, maakt maar melding van diezelfde ene achtbaan en van een dubbele rodelbaan. En toch, beste pretparkliefhebber, mag een bezoek aan dit paradijselijke eiland en haar wereldklasse parken niet op uw palmares ontbreken. 

Zon, zee en zwart zand? 

De meesten onder ons zullen Tenerife vooral associëren met zon, zee en strand. Het klopt dat dit Spaanse eiland, gelegen op dezelfde breedtegraad als het Zuidpuntje van Marokko, het ganse jaar een geweldig klimaat heeft. De dagelijkse maximumtemperaturen zakken nabij de kusten zelden onder de 20 graden en komen ook zelden boven de 30 graden en verder is dit eiland omgeven door de imposante Atlantische Oceaan met geweldige golven. 

Maar wat het onderdeel ‘strand’ betreft, moet het eiland het toch vooral stellen met gitzwarte vulkaanstranden, kleine rotsstrandjes en spectaculaire kliffen. De echte “droom-zandstranden” zijn er wel op één hand te tellen, al zijn ze er wel degelijk en zijn ze ook …

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Juni 2019Klik hier om dit nummer te bestellen.