De recensie: Foodloop (Europa-Park)

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 5 (2018) / #2 (Juni 2018) / De recensie: Foodloop (Europa-Park)
De recensie: Foodloop (Europa-Park)

Het in 2011 geopende Foodloop restaurant is het derde rollercoasterrestaurant en tevens het kleinste ter wereld. Het bevindt zich in het centraal in het park gelegen themagedeelte Luxemburg. Foodloop kan je terugvinden in de blauwe piramide boven Historama, op een korte wandelafstand van rollercoaster Euro-Mir. Een bezoekje hier loont best de moeite; in 2012 werd het zelfs bekroond met de THEA-award in de categorie gastronomie. 

Het twee verdiepingen en 195 plaatsen tellende restaurant is één van de meest unieke restaurants ter wereld: niet wat betreft de keuken, maar wel qua bediening. Je eten wordt niet bezorgd door obers maar, zoals de naam het zegt, door een ingewikkeld netwerk van kleine achtbaantracks en de bijbehorende karretjes. Die karretjes vervoeren zowat alles wat eten en drinken betreft. Bepaalde tracks maken zelf boven je hoofd een looping. Een heus spektakel.  

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Juni 2018Klik hier om dit nummer te bestellen.

Met kortingscode "BSMFriday" krijg je 50% korting op losse nummers (min. €25 besteding). Actie niet geldig op Jaargang 11 en abonnementen.