Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Onbekend? Onbemind! – Schloß Dankern

#2 (Juni 2018)

Onbekend? Onbemind! – Schloß Dankern

Foto: Schloß Dankern

Onbekend? Onbemind! – Schloß Dankern

Neem een oud Duits kasteel, plaats er wat attracties rond en vraag inkom om het domein te betreden. Dit eenvoudig recept voor een toeristische trekpleister heeft zijn succes reeds bewezen bij parken als Freizeitpark Schloß Beck, Erlebnispark Schloß Thurn en zelfs Europa-Park met zijn Schloß Balthasar. Geen wonder dat het Nedersaksische Ferienzentrum Schloß Dankern ook met dit beproefde recept aan de slag gaat. Sinds dit jaar kan het vakantiepark uitpakken met zijn eerste achtbaan, maar ook daarvoor was er al heel wat te beleven.

Gezinnen die met hun fiets aan de hand door het park lopen, verschillende sportvoorzieningen en zelfs een kleine supermarkt… Wie in Schloß Dankern rondwandelt, merkt meteen dat het hier niet om een gewoon pretpark gaat. Meer dan 750 vakantiehuisjes, voor 6 of 10 personen, verwelkomen vele gasten die tijdens hun verblijf onbeperkt toegang hebben tot het park met al zijn attracties. Het vakantiepark is gelegen in de Duitse stad Haren, net over de grens met Nederland, en biedt verschillende vormen van ontspanning voor een weekend of een weekje weg: een groot meer waarop je kunt waterskiën, een openlucht- en indoorzwembad, een enorme buiten- en binnenspeeltuin en ook enkele mechanische attracties.  

Burg Arkan, veel meer dan een achtbaan 

Naast de verblijfsgasten, zijn ook dagbezoekers meer dan welkom in het park. Wie langs de kassa voor dagtickets passeert, ziet meteen de nieuwste aanwinst van Schloß Dankern staan. Met Burg Arkan opende het vakantiepark dit voorjaar zijn eerste achtbaan. Het gaat om een zogenaamde Tube Coaster, die geleverd werd door het Zwitserse ABC Rides. Achtbanen van dit type hebben wagentjes voor twee achter elkaar gezeten personen, die zich een weg banen over het smalle spoor. In het prototype (Flotte Biene in Trampolino in Andernach, die slechts een jaar heeft bestaan) ging het nog om een enkele wagen, maar vanaf het tweede exemplaar werden er twee karretjes aan elkaar gekoppeld. Die eer ging naar de familieachtbaan in het Nederlandse BillyBird Park Hemelrijk, waarvan de achtbaan in Schloß Dankern een gespiegelde kopie is. Dit jaar opende trouwens nog een vierde tube coaster: de naar een chipsfabriek gethematiseerde achtbaan K2 in Karls Erlebnis-Dorf Elstal, nabij Berlijn. 

Eigenlijk had Burg Arkan…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Juni 2018Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #2 (Juni 2018)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top