Coastering With a View

Coastering With a View

Als kind namen mijn ouders me nauwelijks mee naar pretparken. Ik was dus aangewezen op schoolreisjes of op de ouders van mijn vriendjes om eens in die hemelse oorden te geraken, want de mateloze fascinatie voor pretparken was er wel al zeer vroeg. Maar het gebrek aan pretparkbezoeken werd ruimschoots gecompenseerd door reizen naar heel wat verschillende landen, landschappen en culturen. Daarbij sloeg ik bij de zoveelste berg, uitzichtpunt of toren wel eens aan het dromen: wat als er hier nu een pretpark zou zijn, of als ze hier nu eens een achtbaan maakten die hier naar beneden de diepte in dook? Hoe cool zou dat niet zijn?  

Vanaf mijn 18 jaar ben ik zelfstandig de wereld beginnen rondreizen en heb ik ontdekt dat er wel degelijk veel plekken op de aardbol te vinden zijn waar iemand niet alleen gedroomd heeft van zo’n idee, maar dat ook daadwerkelijk heeft uitgevoerd! Plekken waar een zitje in de door ons zo geliefde coastertreintjes je niet enkel de garantie biedt op een adrenalinestoot, maar ook nog eens op een onvergetelijk en prachtig uitzicht, wat de ervaring nog veel intenser en unieker maakt. In wat volgt word je meegenomen op een reis rond de wereld van ‘coasters with a view. Het is een zeer persoonlijke lijst geworden, die grotendeels gebaseerd is op ervaring. Een lijst die hopelijk kan inspireren tot vele leuke reizen. 

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Juni 2018Klik hier om dit nummer te bestellen.