Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Op de werkvloer: Stuntman in Bobbejaanland

#3 (Augustus 2017)

Op de werkvloer: Stuntman in Bobbejaanland

Afbeelding: Bobbejaanland

Op de werkvloer: Stuntman in Bobbejaanland

Voor de nieuwe spectaculaire auto- en motorstuntshow “Wicked Wheels” huurde Bobbejaanland het Team Folco in uit Italië, een professioneel team van stoere stuntmannen met stuntauto’s en -motors!  

Athos en Cipriana Folco, broer en zus afkomstig uit een circusfamilie, startten reeds in 1953 met een paardenstuntshow waarin zijzelf en drie witte paarden, de hoofdrol speelden. Ze werden beroemd met een act waarin ze rechtstaand oversprongen van paard tot paard in galop.  

In de jaren ‘70 ruilde Athos’ zoon Gianluca de paarden in voor motoren en auto’s, waarbij hij zich specialiseerde in stunts voor de destijds enorm populaire Italiaanse misdaadfilms. Zijn leuze was: “Er is geen type voertuig dat ik niet op twee wielen gezet heb, geen auto die ik niet beschadigd of afgebroken heb.”  

De derde generatie Folco’s, opgeleid door Gianluca, specialiseerde zich verder in de wereld van two-wheeling, backflips, drifts en near-crashes en groeide ondertussen uit tot een begrip in de spektakelwereld van pretparken, films en evenementen.  

We spraken onlangs met Nicolao, een dertigjarige held uit Milaan die je deze zomer tot en met 27 augustus tweemaal per dag aan het werk kan zien op z’n motor in de Arena achteraan in het park. Ook Bobbejaanland ruilt dus deze zomer zijn paarden in voor motoren met veel meer pk’s.

Je las een klein deel van het volledige artikel uit Brakesection Magazine Augstus 2017Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #3 (Augustus 2017)

Winkelwagen

Populair:

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top