Hotell Liseberg Heden

Hotell Liseberg Heden

Een hotel dat daarvoor geschikt is, is het Hotell Liseberg Heden. Dat is echter geen parkhotel zoals bij voorgaande hotelreviews, maar Liseberg Heden is toch een mooi en goed verzorgd hotel, dat goed gelegen is voor een overnachting na een bezoek aan Liseberg.

Liseberg Heden is meer een toeristenhotel voor vakantiegangers die de stad Göteborg bezoeken of voor zakenmensen die een conferentie in de 500 meter verder gelegen grote conferentiezaal in het verschiet hebben. Het pretpark Liseberg ligt op een tiental minuten wandelen van het hotel. Je kan die afstand te voet, met de wagen of met het openbaar vervoer overbruggen.

In de wijde omgeving zijn er winkeltjes, restaurants en uitgaansmogelijkheden te vinden. Het hotel ligt op wandelafstand van het centrum en openbaar vervoer is eveneens op korte afstand van het hotel te vinden. Een grote parking die grenst aan het hotel is een troef wanneer je met je eigen wagen of een huurauto naar hier komt. Wat het hotel dan zo bijzonder maakt om dit te boeken in combinatie met een bezoek aan het park Liseberg, is de nauwe samenwerking met het pretpark. Hotelgasten genieten van voordelen in het park, krijgen vervroegde toegang, kunnen parktickets verkrijgen aan de balie en er is een kleine winkel in het hotel aanwezig die merchandise van het park verkoopt. Dat alles maakt het hotel ook een beetje tot een parkhotel in de ruimere zin van het woord, alleen grenst het niet aan het park.

Hotell Liseberg Heden is een 4-sterrenhotel dat zijn sterren waard is. Het heeft een gezellige inkom, typisch ingericht voor een hotel gelegen in Zweden. In deze ruimte zijn er bankjes, stoelen en tafeltjes voorzien, zodat men even kan verpozen of kan wachten op medereizigers. In de winter kan het hier gezellig gemaakt worden door een open haard aan te steken. Daarnaast is hier ook een cafeetje/snackpunt ingericht waar je kleine versnaperingen kan krijgen. Er is ook een volwaardig restaurant in het hotel aanwezig, maar dat is enkel ‘s avonds geopend. Op een van de drie kleine binnentuinen kan men gezellig vertoeven, genietend van een mooie avond, of een spelletje spelen.

De kamers zijn modern en met alle hedendaags comfort ingericht. De inrichting is opnieuw Zweeds getint, wat het natuurlijk fijner maakt als je houdt van een local touch. Over de grootte van een standaardkamer mag er niet geklaagd worden, voor twee personen zijn ze alleszins ruim genoeg opgevat. De kamers beschikken over een TV, een volledig ingerichte badkamer en – niet te vergeten – WiFi. Er zijn tevens ook kamers voorhanden voor vier of zes personen.

Een sauna kan natuurlijk niet ontbreken in een Zweeds hotel. Zo kan je na een lange dag in het park of na een lange stadswandeling lekker ontspannen in het wellnessgedeelte van het hotel. Je vindt hier een sauna, verschillende fitnesstoestellen en een ontspanningsruimte. Wat moet je nog meer hebben om tot rust te komen en de batterijen weer op te laden voor een volgende dag?

Na een deugddoende nachtrust kan je stevig gaan ontbijten in het restaurant. Het ontbijt is zeer gevarieerd en uitgebreid en is bovendien – niet onbelangrijk natuurlijk – ook heel lekker. Het hotel maakt ook gebruik van enkele biologische en streekproducten waar dat kan. In het restaurant ‘s avonds kan je zowel internationaal als Zweeds eten, voor ieder wat wils. Ook hier probeert de keuken zoveel mogelijk seizoensgebonden producten te gebruiken.

Hotell Liseberg Heden biedt heel wat voordelen en troeven. Alvast een aanrader voor je volgende bezoek aan Liseberg!