Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Hotel: Tropical Islands

#5 (December 2017)

Hotel: Tropical Islands

Foto: André Bormans

Hotel: Tropical Islands

Tropical Islands krijgt de laatste jaren steeds meer bekendheid. Je kunt eigenlijk geen lijst van top-zwembaden in de wereld meer openen, zonder dat het waterparadijs nabij Berlijn opduikt. Desondanks is de term ‘zwembad’ wellicht wat misleidend. Als je er heen gaat met de verwachting een glijbaanparadijs te vinden – zoals bijvoorbeeld in Galaxy Erding – kom je bedrogen uit. Het park bestempelt zichzelf dan ook vooral als een mini-vakantie in de tropen. En precies dat weet het ook waar te maken. Wat willen we nog meer in deze koude wintermaanden?

Uiteraard vind je in Tropical Islands ook enkele glijbanen terug, waaronder de hoogste glijbaan van Duitsland. Die staan echter in een redelijk klein hoekje verstopt, en hoewel deze glijbanen zeker niet slecht zijn, is dat duidelijk niet waar het park het van moet hebben. Vorig jaar werd een buitengedeelte geopend met de naam Amazonia. Hierbij is wel wat meer gedacht aan het nodige vertier. Naast een wildwaterbaan is er ook een lang stromingskanaal en een bad met heel veel effecten ingebouwd waar men zich wel de nodige tijd kan vermaken.

De kern van Tropical Islands ligt echter bij het vakantiegevoel. Wanneer je binnenkomt voel je al meteen de temperatuur en de vochtigheid die je doen denken aan de tropen. Na het inchecken, mag je dan ook daadwerkelijk een tropisch paradijs betreden. Gebouwen in de stijlen van Bali, Thailand, Maleisië en diverse andere tropische bestemmingen zijn terug te vinden doorheen het hele park. Daarbij mag zeker ‘s werelds grootste indoor-jungle niet vergeten worden, die centraal ligt in de gigantische hal.

Vlakbij de ingang vinden we een romantische lagune die gevoed wordt met watervallen die vanuit de jungle komen. Een zandstrand omringt de lagune en naast enkele kleine activiteiten om kinderen bezig te houden, zijn er ook twee jacuzzi’s.

Aan de andere kant van de hal vinden we de Zuiderzee: een gigantisch zwembad dat niet alleen omringd wordt door een zandstrand, maar ook door een heus terras waar zonaanbidders aan hun trekken kunnen komen. Want zomer of winter, hier schijnt de zon permanent door een transparant deel van het dak aan de zuidzijde van het park.

Aan de oostkant vinden we het tropische dorp met veel horeca en daarachter een speciaal kindergedeelte. Daarmee is eigenlijk alles aanwezig voor een geslaagde mini-vakantie.

Je las een klein deel van het volledige artikel uit Brakesection Magazine December 2017Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #5 (December 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top