Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

In de details: De Dole Whip

#4 (Oktober 2016)

In de details: De Dole Whip

Foto: Disney

In de details: De Dole Whip

Een dagje pretpark is niet alleen achtbanen en allerlei andere attracties. Tussendoor kan er niets leuker zijn dan even te rusten en een lekker tussendoortje te eten. Een lekkere pannenkoek in Polles Keuken, Kinder-ijs in Phantasialand of een Maja-ijsje in Plopsaland De Panne, het zijn maar enkele voorbeelden.

Het onderwerp van deze editie is echter één van de bekendste desserts in de pretparkwereld, tevens dé running gag van de D-Tales podcast: de Dole Whip.

Dole Whip Float

Wellicht ken je Dole wel, het Amerikaans voedingsbedrijf dat als merk groenten- en fruitproducten verkoopt. De bekendste daarbij zijn bananen en ananas. Dat laatste fruit is waar het voornamelijk om draait bij de Dole Whip. Het populaire dessert is een softijs van Dole in verschillende smaken: ananas, sinaasappel, aardbei, limoen, mango en framboos. Nog smakelijker is de Dole Whip float, waar het ijs drijft in een badje van ananassap met een kers bovenop.

Oorsprong

Het softijs kwam midden jaren ’80 voor het eerst op het toneel in de Tiki Bar van het originele Disneyland in Anaheim. Het was pas acht jaar later dat de name Dole werd toegevoegd doordat ze officieel sponsor werden. In 1997 heeft Kent Precision Foods een licentie toegeschreven aan de Dole Whip zodat iedereen die het dessert wenst aan te bieden, hun officiële machines moet gebruiken. Alleen zo kan de unieke luchtige textuur verkregen worden. Er zijn dus veel andere plaatsen behalve de Disney parken waar de Dole Whip kan gekocht worden. Toch blijft het voor veel fans een echte klassieker van de Amerikaanse parken.

Pineapple Whip

Dit jaar kwamen de geruchten over de komst van het dessert naar Disneyland Parijs. Uiteindelijk bleek het een variant te zijn die vanaf nu verkrijgbaar is in Adventureland. Geen Dole Whip, maar gewone vanille softijs in ananassap en siroop. De echte Dole Whip Float kan dus nog altijd alleen maar in Amerika gekocht worden.

Meer artikels uit #4 (Oktober 2016)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top