Wat is het beste hotel van Disneyland Parijs? 

Wat is het beste hotel van Disneyland Parijs? 

Wie wil blijven slapen bij Disneyland Parijs heeft heel wat opties. Er zijn de vele hotels in de streek, de partnerhotels, maar voor vele bezoekers blijft overnachten in een Disneyhotel de grootste droom. Disney biedt kamers aan in verschillende prijscategorieën, met uiteraard ook telkens een verschil in kwaliteit. Ik vroeg me af wat in dat opzicht “het beste” Disneyhotel zou zijn bij Disneyland Parijs.

Een antwoord op die vraag zocht ik bij Matthias Degryse van Pixiedust.be, de grootste Disneylandfan die ik ken. Hij bezocht Disneyland Parijs ondertussen, en dat is geen grap, 195 keer en trok ook al 4 keer naar Walt Disney World. Matthias verzamelt alle Disneyland-nieuws op zijn website, die ondertussen de grootste fanwebsite over Disneyland Parijs van België is geworden.

Matthias gaf me de volgende opsomming van minst goede tot beste hotel, doorspekt met heel wat tips en nuances:

7) Disney’s Davy Crockett Ranch

Foto: Disneyland Paris

Matthias: Davy Crockett Ranch is in mijn ogen de minst aangename locatie om te verblijven. Op financieel vlak is het een meevaller. De prijs per persoon kan heel goed meevallen als je de bungalow kan delen met een groot gezin of met een grote groep vrienden. De bungalows hebben ook twee aparte badkamers en twee toiletten, wat ze erg geschikt maken om te delen met vrienden of familie.  Maar die goedkope prijs heeft ook zijn kanttekeningen. Zo vind ik bungalows niet echt gezellig en is er ook geen Disneytransport voorzien naar de parken.

Het gebrek aan bussen of een monorail zoals in de Amerikaanse parken is één van de grootste nadelen. Als je de “Disney Bubbel” dan toch moet verlaten, dan zou ik eerder opteren voor een goedkoop hotel in de buurt dan voor een bungalow.

Wanneer later het nieuwe bungalowpark Villages Nature zal openen, zal dat in verbinding staan met Davy Crockett Ranch. Ik denk dat het dan wel een stuk aangenamer zal zijn om er te vertoeven.

6) Disney’s Hotel Santa Fé

Foto: Disneyland Paris

Matthias: Van de goedkopere hotels is Hotel Santa Fé het minst leuke door een gebrek aan sfeer. Velen zien het als een voordeel dat je je auto dicht bij je kamer kan parkeren, maar dat vind ik persoonlijk een nadeel. De ‘echte wereld’ dringt daardoor te hard binnen in de ‘Disney wereld’. Veel liever zie ik een aparte parking komen, waardoor de huidige parkeerplaatsen vervangen zouden kunnen worden door decors, thematisering of misschien zelfs een klein zwembad. Daarnaast mis ik ook een groot hoofdgebouw waar het gezellig is om rond te hangen. Dat hebben de goedkopere hotels van Disney in Parijs niet.

5) Disney’s Hotel Cheyenne

Foto: Disneyland Paris

Matthias: Er was een tijd dat Hotel Santa Fé altijd goedkoper was dan Hotel Cheyenne, maar tegenwoordig is de prijs meestal gelijk. Voor dezelfde prijs vind ik Hotel Cheyenne een stuk beter omdat het gezelliger en sfeervoller is dan Hotel Santa Fé. Er is meer aankleding aanwezig en de auto’s staan zo geparkeerd dat ze niet onmiddellijk zichtbaar zijn vanuit het Cowboystadje.

Vroeger hadden de kamers allemaal stapelbedden, waardoor er veel gezinnen met kinderen dit hotel kozen. Dat kwam de drukte of het lawaai niet ten goede. Na de renovatie is dat wat minder, dus van de goedkopere hotels draagt Hotel Cheyenne mijn voorkeur.

4) Disney’s Sequoia Lodge

Foto: Disneyland Paris

Matthias: Met Sequoia Lodge komen we bij de hotels waarvan de prijzen iets duurder worden, maar nog betaalbaar zijn. Persoonlijk vind ik Sequoia Lodge mijn favoriete hotel. Niet alleen omdat het het hotel was waar ik voor de allereerste keer overnachtte bij Disney in 1994, maar ook vanwege de prijs en de ligging. Het is een zeer gezellig hotel, zeker als je in het hoofdgebouw in een Montana kamer verblijft. In de winter zou ik dit hotel aanraden vanwege de natuursteen, de houten vloeren en de bar met een enorme open haard.

Qua afstand is het ook een stuk minder ver wandelen naar de parken dan bij het iets duurdere Newport Bay Club Hotel. Al is het prijsverschil tussen die twee relatief omdat er op basis van vraag en aanbod wordt gewerkt. Soms is Newport Bay daardoor duurder, soms is het andersom.

Tussen de bijgebouwen van Sequoia Lodge zit er trouwens een te vaak onderschat natuurpark verborgen. Dat moet je zeker eens gaan ontdekken! Het is er zalig om te wandelen tussen de hoge bomen en de grote gebouwen van het hotel.

3) Disney’s Newport Bay Club

Foto: Disneyland Paris

Matthias: Newport Bay Club is altijd een heel mooi hotel geweest en na de recente renovatie zeker. Qua prijs begint Newport Bay Club richting de duurdere klasse te gaan. De kamers zijn, in verhouding tot de prijs, goed en zeker een kamer met zicht op het meer is een grote meerwaarde (maar helaas ook duurder).

Het nadeel aan Newport Bay Club is dat het best ver van de parken ligt. Na de goedkopere hotels Santa Fé en Cheyenne is dit hotel in afstand waarschijnlijk het verste van de parken gelegen. Je hebt een stevige wandeling voor de boeg om terug naar het hotel te gaan en ook in het hotel zelf moet je soms nog een grote afstand afleggen in de eindeloze gangen voor je je kamer hebt bereikt.

Net zoals Sequoia Lodge heeft ook Newport Bay Club een zwembad, wat een mooie meerwaarde is voor het hotel, en ook het buffetrestaurant is één van de betere locaties om te eten van het resort.

2) Disney’s Hotel New York

Foto: Disneyland Paris

Matthias: Soms kan de prijs hier best aan de hoge kant zijn, maar los daarvan is Hotel New York een aangenaam hotel om in te verblijven, zeker op vlak van de kamers. De stijl van het Hotel New York is helemaal anders dan de vorige hotels, iets zakelijker, maar de kamers vind ik erg goed. Vooral de grote ramen spelen daarbij een rol, zeker op de hogere verdiepingen heb je soms een adembenemend uitzicht uit je bed.

Het buffetrestaurant is dan weer een tegenvaller omdat het allesbehalve gezelligheid uitstraalt. Het à la carte restaurant is wel de moeite. Daar zit je ook vaak voor het ontbijt, wat erg uitgebreid en aangenaam is. Ook de bar is één van betere op vlak van gezelligheid.

Hotel New York ligt dicht bij Disney Village en de parken, wat een extra troef is en een niet te onderschatten verschil maakt met een overnachting in de verder gelegen hotels.

1) Disneyland Hotel

Foto: Disneyland Paris

Matthias: Geen enkel van de vorige hotels kan echter tippen aan de kwaliteit die je krijgt in het Disneyland Hotel. Overnachten in dit hotel zal altijd iets speciaals zijn. Of dat nu gaat om de sfeer, de locatie of het idee van ‘te overnachten in hét Disneyland Hotel’… dat is moeilijk te beschrijven. Het grootste voordeel aan het Disneyland Hotel is de ligging. Veel sneller kan je vanuit je kamer niet in de parken (en omgekeerd) geraken.

Maar dat is dan ook het enige echte grote voordeel: een kamer dicht bij de parken… en daar betaal je een heel hoge prijs voor. Uiteindelijk betaal je ook alleen voor die kamer en voor het idee dat je in hét Disneyland Hotel slaapt, want de rest van het hotel kan je ook als gewone bezoeker gaan ontdekken. Uiteraard is de kwaliteit van het ontbijt of het buffet hier een stuk beter dan in pakweg Hotel Cheyenne, maar daar betaal je dan ook voor. Trouwens, niet alleen de kamerprijs is hoger, ook de prijs van een drankje in de bars of een gerecht in het restaurant is een pak duurder dan in de andere hotels.

Maar het Disneyland Hotel is een op-en-top Disneyhotel. Het is erg mooi afgewerkt met veel details en met heel vriendelijk en behulpzaam personeel. Geen enkel van de hotels hierboven evenaart de kwaliteit van het Disneyland Hotel, al kun je daar voor veel minder geld ook gezellig en goed overnachten.

» Ontdek Pixiedust.be, de website van Matthias, voor meer informatie over Disneyland Parijs.