Tips van fans: 12 (verborgen) plekjes in Europa-Park

Home / Brakesection Lite / Tips van fans: 12 (verborgen) plekjes in Europa-Park
Tips van fans: 12 (verborgen) plekjes in Europa-Park

[insert page=’bsl’ display=’content’]

Onlangs had ik het met Bram Lancsweert over die vele verborgen plekjes in het park. Bram heeft al jaren een abonnement op het park en trekt samen met zijn gezin jaarlijks een aantal keer naar Rust voor een weekend. Hij kent het park en de themahotels door en door, de ideale fan dus om eens bij te polsen naar gezellige plekjes.

Dit zijn de twaalf plekken waar je volgens Bram zeker eens naar op zoek moet gaan bij jouw volgende bezoek:

1) Magellan Lounge & Bar

Foto’s: Europa-Park

Boven de wachtrij van de Atlantica SuperSplash (in het schip, de Santa Marian) kun je de gezellige Magellan Lounge & Bar vinden. Je kunt er niet alleen binnen zitten, in de zomer wordt het dek ook gebruikt als buitenterras. In de bar is er een happy hour van 17 uur tot 19 uur, waarbij je kan genieten van speciale prijzen.

2) Alpen Beizli

Foto: EP Maniac (Youtube)

In het Zwitserse themagebied is er op de eerste verdieping van de huisjes een picknickruimte te vinden met bankjes en tafels. Je kunt er iets eten met zicht op de Schweizer Bobbahn. Het kleine terras geeft je zelfs een fantastisch zicht op de helix van de bobslee-achtbaan.

3) Roland Koch Lodge African Bar & Wine Cellar

Foto’s: Europa-Park

Nog een verborgen bar kun je vinden onder de vuurtoren van het Bell Rock hotel. Daar kun je van een drankje gaan genieten in de kleine maar gezellige Roland Koch Lodge African Bar & Wine Cellar. Vanuit de lederen stoelen kan je de tijd nemen om de vele authentieke en decoratieve Afrikaanse elementen te bestuderen. Deze objecten komen uit een geschonken verzameling van een persoonlijke vriend van Roland Mack.

4) Sherlock Holmes Lounge

Foto: Europa-Park

In het Engelse themagebied kan je naast het restaurant The Three Piglets een knusse ruimte vinden in de stijl van Sherlock Holmes met heel wat leuke decorstukken, waaronder een schouw in  authentieke Engelse stijl en heel wat verwijzingen naar het hoofdpersonage uit de boeken van Sir Arthur Conan Doyle.

5) Queen’s Diamonds Lasergame

Foto’s: Europa-Park

Nog in het Engelse themagebied vind je de Queen’s Diamonds-attractie. In deze ‘verborgen’ attractie, met een voor Europa-Park verschrikkelijk lage capaciteit, is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk de diamanten van de Koningin probeert te stelen. Dit doe je door in het donker een parcours af te leggen zonder de laserstralen te raken.

6) Andersens Märchenturm

Foto: Europa-Park

Wie fan is van uitzichten moet in Scandinavië zeker eens de sprookjestoren van Hans Christian Andersen beklimmen. Binnen kan je terwijl je de trappen oploopt een carrousel met poppen bekijken. Bovenaan krijg je een prachtig uitzicht over het Scandinavische themagebied en Ijsland (met Wodan en Blue Fire Megacoaster).

7) Zauberwelt der Diamanten

Foto’s: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick | CC BY-SA 3.0

De Tiroler Wildwasserbahn en de Alpenexpress “Enzian” delen een darkridegedeelte die een magische wereld vol diamanten voorstelt: de Zauberwelt der Diamanten. Je kan die niet alleen bekijken uit de splash en de powered coaster, maar je kan er ook doorwandelen om de decors, de poppen en de gigantische metalen draak beter te gaan bekijken.

8) Binnenkijken bij de lancering van Blue Fire Megacoaster

Foto: Google Maps & Tom KT (Youtube)

De lancering van Blue Fire Megacoaster is altijd heel impressionant om te zien. Je kan die lancering niet alleen van buiten, maar ook van aan de binnenkant bekijken. Daarvoor wandel je het Pjod Minjasafn-gebouw (het Ijslands Museum) binnen, waar je kan binnenkijken bij de darkride van Blue Fire Megacoaster.

9) St. Jacobus Chapel in Santa Isabel

Foto: Europa-Park

In de foyer van het Spaanse hotel Santa Isabel kun je via een kleine zijdeur een echte kapel ontdekken. De eerste steen voor deze kapel werd op 19 mei 2007 gelegd. Daarvoor waren de bisschop van de nabijgelegen stad Freiburg – en zijn Spaanse collega naar Europa-Park gekomen.

10) Norwegische Stabkirche

Foto: Europa-Park

Om in de kerkelijke sferen te blijven, in het Scandinavische themagebied is een houten Noorse staafkerk gebouwd waar regelmatig erediensten worden gevierd. De kerk wordt geleid door de geestelijken Andreas Wilhelm en Martin Lampeitl, die niet alleen een luisterend oor hebben voor de bezoekers maar ook voor de 3600 medewerkers van Europa-Park.

11) De kasteeltuinen van Schloss Balthasar

Foto: Europa-Park

Wil je even ontsnappen uit het drukke pretpark, breng dan zeker eens een bezoek aan de gigantische maar rustige kasteeltuinen van Schloss Balthasar. Dit 15e-eeuwse kasteel is de locatie waar het voor de familie Mack allemaal mee begonnen is. In de jaren 1970 kocht de familie Mack namelijk dit grote Kasteelpark van de gemeente Rust om Europa-Park te bouwen.

12) Buena Vista Club (Castillo Alcazar)

Foto: Europa-Park

Ten slotte is ook de bar op de bovenste verdieping van hotel Castillo Alcazar zeker het vermelden waard. Je kan er na een drukke dag in het park nog genieten van een drankje in een heel gezellig Spaans decor. Vanop het terras van de Buena Vista Club krijg je daarnaast ook nog een prachtig zicht op de Atlantica SuperSplash en het Portugese themagebied.