Op stap met fans: Nacht van de Abonnees in Plopsaland De Panne

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 3 (2016) / #3 (Augustus 2016) / Op stap met fans: Nacht van de Abonnees in Plopsaland De Panne
Op stap met fans: Nacht van de Abonnees in Plopsaland De Panne

Veel parken geven hun trouwe abonnees, naast toegang tot het park, tal van extra voordelen. Dit gaat meestal van korting op horeca en souvenirs tot gratis toegang tot andere parken. Plopsaland gaat daarbij een stapje verder en organiseert sinds vorig jaar de ‘Nacht van de abonnees’, een exclusieve avondopenstelling met extra veel entertainment om trouwe abonnementhouders goed in de watten te leggen. Het concept is vrij simpel: na sluitingstijd opent het park opnieuw de deuren om enkel abonnementhouders te verwelkomen. Voor de aanvang van de eerste editie dachten veel pretparkfans dat het om een afgezwakte versie zou gaan van een standaard zomernocturne. Niets was minder waar. Plopsa bewees zichzelf en maakte van deze avond het meest unieke evenement van het jaar. Het entertainment is vele malen uitgebreider dan een standaard zomernocturne en is verspreid over verschillende pleinen.

Entertainment

Op een doordeweekse dag in juni kregen we een feestelijke uitnodiging toegestuurd met daarop het veelbelovende avondprogramma. Ondanks dat de woodie nog niet operationeel was, trokken duizenden abonnees toch richting De Panne om van deze unieke avond te genieten. Ruim een half uur voor opening stond het pleintje voor de ingang al propvol met trouwe fans. Gelukkig deed het park de deuren iets vroeger open, wat de rij aan de ingang wat verminderde. Na de steronthulling van Sven Ornelis op het dorpsplein, kon het entertainment op de verschillende pleinen beginnen.

Op het kasteelplein was een country-bandje uitgenodigd waar een zangeres en haar wilde cowboys het beste van zichzelf gaven. Een beetje verderop in de ploptuin stonden twee teams van het ‘Summer Carnival’ klaar om mensen te vermaken met hun dansacts. Ook op het kermisplein werden verschillende circusacts opgevoerd door het ‘Wiener Circus’. Het entertainment op deze laatste twee pleintjes is niet exclusief voor de Nacht van de abonnees, beide thema’s zijn namelijk het onderwerp van de komende zomeravonden.

De Nacht van de abonnees kan eigenlijk gezien worden als een combinatie van verschillende zomeravonden met daarbij nog vele extra’s. Een leuke extra was dj Sven Ornelis die zijn beste platen kwam draaien op het dorpsplein. Studio 100-liedjes werden mooi afgewisseld met de nieuwste dance-hits. Op deze manier kwamen zowel de jongere bezoekertjes als de papa’s en mama’s aan hun trekken.

De hoofdact van de avond was natuurlijk de ‘Samson & Gert Rock Show’. Zowat het halve park verzamelde zich op het dorpsplein om mee te zingen met de meest nostalgische Samson & Gert liedjes. Ook als tiener was dit een leuke ervaring, omdat je met deze muziek bent opgegroeid.

Na het optreden begon de Plopsa Parade met de karakters van de verschillende pleinen. De avond werd afgesloten met dj Sven Ornelis en een spetterend vuurwerk op de maat van verschillende Plopsa Classics. Om 23 uur was het feestje afgelopen en kon het aanschuiven om de parking te verlaten beginnen.

Versnaperingen

Om de hongerige magen van de abonnees te vullen, werd het park voorzien van extra eetkraampjes. En dit alles tegen een schappelijke prijs: voor amper vijf euro kon je al een maaltijd verkrijgen. Om de portefeuille van de abonnees wat te sparen kregen alle gasten 25% korting op het standaard eten en drinken in het park. Ook souvenirs gingen met dezelfde korting de deur uit, ideaal dus om dat stukje hout van Heidi The Ride te kopen. Naast deze fikse kortingsacties konden gasten gratis versnaperingen verkrijgen. Op verschillende locaties in het park kon men een cola, een ijsje en peperkoek halen.

Om wat extra volk te lokken, kregen alle abonnees de kans om elk één persoon extra mee te nemen aan een prijs van slechts 10 euro. Velen maakten hier gretig gebruik van waardoor deze editie meer volk lokte dan het voorgaande jaar.

Besluit

Met een totaal aan 14 000 bezoekers kunnen we dit jaar opnieuw spreken van een succesevenement. Ondanks de grote drukte en de wat korte openingsuren (van 19u30 tot 23 u) is het toch de moeite om af te zakken naar De Panne. Hopelijk zet Plopsa deze traditie voort in de toekomst, want dan zien ze mij zeker en vast nog terug!