Nieuw – Vliegende start voor Wakala in Bellewaerde

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 7 (2020) / #4 (Augustus 2020) / Nieuw – Vliegende start voor Wakala in Bellewaerde
Nieuw – Vliegende start voor Wakala in Bellewaerde

Het was alweer geleden van 2013 dat Bellewaerde een nieuwe achtbaan opende – toen indoorcoaster Wakala. In 2018 werd er weliswaar met Dawson Duel een dubbele Alpine Coaster van Wiegand geopend, maar voor de meeste fans geldt dit niet als een echte achtbaan. De vurige hoop van fans om een houten achtbaan te zien in het Canadese gedeelte van Bellewaerde was met Dawson Duel eigenlijk al met de noorderzon verdwenen. De verrassing was dan ook groot toen Bellewaerde een jaar na haar grote investering van het Aquapark alweer een investering van formaat aankondigde: de gloednieuwe rollercoaster Wakala!

Bellewaerde koos dit keer niet voor Vekoma, Zierer of Wiegand maar wel voor de steeds meer gesmaakte Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer, die voor het luttele bedrag van 7,5 miljoen euro een uit de kluiten gewassen gethematiseerde achtbaan neerzette met enkele unieke kenmerken.

In het vroege voorjaar werd letterlijk met tamtamgeroffel en indianendans de naam van de nieuwste achtbaan van Bellewaerde voorgesteld: Wakala.

Het was daarmee ook de enige nieuwe achtbaan van België voor seizoen 2020. Door de verlate opening van het seizoen kon de achtbaan ook meteen op de dag van de seizoensopening openen: 1 juli. Op 30 juni mochten wij samen met de verenigde pers een coronaproof kijkje nemen en de baan in avant-première uittesten.

Kwakiutl
De nieuwe achtbaan bevindt zich in de westelijke hoek van het park, in het Canadese themagebied en kreeg daarom ook als achtergrondverhaal een Canadese legende. Wakala is de naam van…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Augustus 2020. Klik hier om dit nummer te bestellen.