Nieuw – Bright Nights (Walibi Holland) en Winter Feelings (Toverland)

Nieuw – Bright Nights (Walibi Holland) en Winter Feelings (Toverland)

Tijdens de winterperiode zijn normaal gezien maar een beperkt aantal pretparken geopend. Tot nu toe waren er in de Benelux maar enkele opties voor wie in de winter naar een pretpark wou: enkele indoorparken, Plopsaland De Panne, Attractiepark Slagharen en natuurlijk de Efteling. Tegenwoordig zien we meer en meer parken die interesse hebben om zelfs in het koudere december en januari hun poorten te openen. Deze winter trokken we goed ingeduffeld in winterjas en sjaal voor het eerst in de winter naar Walibi Holland en het volledige aanbod van Attractiepark Toverland.  

Bright Nights in Walibi Holland

Gezien het succes van het halloweenevenement in Biddinghuizen, nam Walibi Holland de beslissing om afgelopen kerstvakantie het concept van de Fright Nights door te zetten naar Bright Nights. Uiteraard geen spookhuizen hier, maar wel extra licht en entertainment in alle hoeken van het park. Tenminste, in de delen die open waren, want één deel bleef gesloten: de Zero Zone. Dat betekent dus geen coasterritjes op Lost Gravity of Drako in de winter. 

Gelukkig waren alle andere achtbanen wel open, waarbij Xpress: Platform 13 aan het begin van de vakantie echter nog gesloten bleef. Het grote voordeel tijdens de Bright Nights is dat je, net zoals bij Halloween, de achtbanen in het donker kan doen, maar met wachttijden die stukken korter zijn in vergelijking met die periode. Zowel Untamed als Goliath zorgden daarom voor fantastische thrills!

Bij aankomst in het park word je onmiddellijk vriendelijk aangesproken en uitgenodigd om het parkplan te nemen en de extra winteractiviteiten te bekijken. De Main Street is winters aangekleed met bijpassende muziek. Af en toe valt er schuimsneeuw in deze zone zodat je het gevoel krijgt je in winterse taferelen te wagen (bij ons bezoek was er namelijk geen echte sneeuw). Iets verder, vlakbij het reuzenrad, zal je het podium feestelijk aangekleed zien. Hier worden dagelijks enkele shows opgevoerd met kangoeroe Walibi, Santa, zangers en dansers. ’s Avonds speelt meermaals een heuse lichtshow waarvan ook het reuzenrad deel uitmaakt. De kenners zullen trouwens tijdens de show overdag een bepaalde kerstboom herkennen uit een voormalig spookhuis…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2023. Klik hier om dit nummer te bestellen.