Nieuw – Movie Park Studios in Movie Park Germany

Nieuw – Movie Park Studios in Movie Park Germany

Movie Park Germany blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en viert dat op gepaste wijze. De nieuwe jubileumattractie Movie Park Studio Tour combineert een familieachtbaan met verschillende scènes die de bezoeker een blik achter de schermen van een filmset gunnen. Het werd de duurste attractie ooit voor het park, waarmee het centrale thema van het park als nooit tevoren in de spotlights werd gezet. Zo werd de Studio Tour werd in één klap de nieuwe signature ride van Movie Park Germany, waarin een kwarteeuw ‘Hollywood in Germany’ samenkomt. 

Een vleugje geschiedenis: hoewel er al sinds 1967 een sprookjespark en later nog andere attractieparken en een vroeg filmpark op de huidige locatie in Bottrop te vinden waren, kiest Movie Park Germany logischerwijs voor 30 juni 1996 als zijn ‘geboortedatum’. Op die dag opende Warner Bros. Movie World Germany, de directe voorloper van het huidige park. Eén van de attracties in het park was Looney Tunes Adventure, een bijna-kopie van een gelijknamige attractie in het Australische Warner Bros. Movie World. In deze darkride met boten werden de decors bevolkt met bekende figuren als Bugs Bunny, Tweety en Speedy Gonzales. In 1999 verkocht Warner het park in Bottrop aan Premier Parks en eind 2004 werd het opnieuw doorverkocht aan StarParks. Over de filmlicenties waarover het park tot dan toe beschikte, viel in dat jaar definitief het doek. In het nieuwe Movie Park Germany waren vanaf 2005 dan ook geen Looney Tunes meer te bekennen. De scènes van de oude darkride werden volledig opnieuw ontworpen en de attractie werd omgedoopt tot Ice Age Adventure. Toen ook die licenties eind 2016 afliepen, bleef de attractie permanent gesloten.

In de jaren die erop volgden, volgden vele speculaties over een nieuwe bestemming voor het gebouw. Tijdens het halloweenseizoen werd het nog gebruikt voor het spookhuis Wrong Turn, maar het park gaf ook aan dat er permanentere plannen bestonden voor de voormalige darkride. In maart 2020 kwam dan eindelijk de bevestiging dat Movie Park aan een nieuwe attractie werkte. In een teaservideo zong een Marilyn Monroe-lookalike haar iconische ‘Happy Birthday’ en werd duidelijk dat Movie Park Germany zichzelf voor zijn zilveren jubileum zou trakteren op het ‘grootste verjaardagscadeau ooit’. De vaargeulen en het ritsysteem van de darkride keerden niet meer terug, maar werden vervangen door een familieachtbaan van Intamin, die de bezoekers langs verschillende indoorscènes voert. Het attractietype doet daarmee denken aan dat van Van Helsing’s Factory in hetzelfde park, al is de doelgroep daarvan wel wat anders. Geen vampiers of bijhorende horrortaferelen in deze verjaardagsattractie, maar een familievriendelijk thema met een lage instapdrempel…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2022. Klik hier om dit nummer te bestellen.