Nieuw – Bellewaerde Aquapark

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 6 (2019) / #2 (Augustus 2019) / Nieuw – Bellewaerde Aquapark
Nieuw – Bellewaerde Aquapark

Een kletsnatte Niagara, een verfrissende River Splash, een gezellige Bengal Rapid River of een spetterende Big Chute. Het kan nog natter, dachten ze bij Bellewaerde Park. Ja hoor, vanaf nu kan je je het hele jaar door onderdompelen in de waterwereld van Bellewaerde Aquapark. We deden de test om deze nieuwe stap van het pretpark te ontdekken.

Het project

In mei 2017 kregen we vanuit Zonnebeke te horen dat er een nieuw waterpark gebouwd zou worden. Bellewaerde doet de grootste investering ooit sinds opening. Maar liefst 17 miljoen euro werd geïnvesteerd in dit project. Waarom de keuze voor een waterpark? “Meerdere marktstudies toonden het potentieel van de combinatie van Bellewaerde met een indoorwaterpark, het ganse Bellewaerde team is dan ook trots dat we dit belangrijke project kunnen realiseren. Dit bevestigt tevens dat onze aandeelhouder Compagnie des Alpes gelooft in onze site en onze strategie,” zei Stefaan Lemey, algemeen directeur van Bellewaerde.

Later, in november 2017, hadden ze uiteindelijk de vergunning te pakken onder enkele voorwaarden. Vooral de impact op de waterhuishouding en de groeninkleding moest bekeken worden. Zo werd gezorgd voor de opvang en buffering van alle hemelwater afkomstig van het waterpark. Daarnaast werden 63 nieuwe hoogstambomen geplant ter compensatie van de 56 te rooien hoogstambomen. Voldoende parkeermogelijkheden en een goede bereikbaarheid waren uiteraard ook belangrijk. In januari 2018 werd dan effectief met de bouw begonnen.

Samen met lokale bedrijven, zoals LD Architecten uit Kortrijk en hoofdaannemer Monument Vandekerckhove uit Ingelmunster gingen ze aan de slag om een heus zwemparadijs voor de hele familie te bouwen. Gezien de locatie, werd de bouw zorgvuldig aangepakt. Zo werd er plots een loopgraaf gevonden …

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Augustus 2019Klik hier om dit nummer te bestellen.