Niet te missen… – Nieuwe attracties in 2023

Niet te missen… – Nieuwe attracties in 2023

Wie denkt dat er dit jaar niet veel nieuws opent in Europa heeft het mis: het Oude Continent krijgt namelijk grote nieuwe achtbanen van zowel Intamin als Bolliger & Mabillard! Ook op vlak van darkrides kunnen we niet klagen dankzij twee nieuwe toevoegingen waar we gekke paddenstoelen en Bumba zullen bezoeken. Veel van deze nieuwe attracties komen in gloednieuwe themagebieden te staan of worden deel van een uitbreiding van een bestaande zone in een pretpark. In België en Nederland krijgen we best mooie nieuwigheden, maar wellicht zal je vooral een bezoekje aan Spanje willen inplannen deze zomer voor de meest spectaculaire innovaties! Heel wat om naar uit te kijken en met ons overzicht kan je alvast beginnen plannen!  

België

Bellewaerde: Verschillende nieuwigheden over het hele park! 

Bellewaerde zal heel wat nieuwigheden openen volgend jaar, waarbij bijna elk themagebied iets nieuws zal bieden, inclusief twee mechanische attracties. Een Zamperla Barnyard-attractie (vliegende stal) opent in het Canadese gedeelte en de eerste Nebulaz in België zal openen in het Indische gedeelte. Nebulaz is een vrij nieuw type draaimolen met 4 door elkaar draaiende armen die in verticaal vlak rond een as draaien, lust voor het oog maar ook een leuke rit zoals we reeds mochten ervaren in Bakken. Verder komt er nog een nieuwe speeltuin gelegen naast de amoerluipaarden. Ook de leeuwen en tijgers krijgen een gloednieuw verhoogd uitkijkplatform. Het restaurant in het KidsPark krijgt een make-over met een middeleeuwse look en vlak daarnaast wordt het gebied van de giraffen opnieuw aangepakt met nieuwe uitkijkpunten. Heel wat te ontdekken dus in 2023! 

Bobbejaanland: Vernieuwing van een klassieker 

Na het afscheid van de originele Indiana River in junglethema, mogen we de klassieker in een gloednieuw thema verwachten dit jaar. We gaan in mysterieuze sferen op ontdekking bij een vulkaan. Een ander thema dus. Het baanverloop blijft hetzelfde zoals vandaag. De zone rond de attractie zal een nieuw themagebied worden.  

Plopsaland De Panne: Circus Bumba  

Ook Plopsa blijft investeren in hun flagship park met dit jaar een nieuw indoorgebied: Circus Bumba. Het gebied met als hoofdfiguur Bumba pakt uit met een darkride. Daar zal de clown je mee op reis nemen naar verschillende bestemmingen, een soort it’s a small world op z’n Bumba’s dus. Daarnaast zal er een nieuwe ballonmolen te vinden zijn, een klein theater en uiteraard een restaurant en shop.  

Er gebeurt wat reorganisatie op het nabijgelegen Kermisplein en op de Plopsa Village zullen er nieuwe gethematiseerde caravans zijn. Plopsaqua krijgt ook een grotere en vernieuwde buitenzone die je in badpak kan bezoeken. Ook 2 andere parken van de groep: Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden zullen een vernieuwing krijgen van hun buitenzones…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2023. Klik hier om dit nummer te bestellen.