BSM Jaargang 6 Nummer 1

Aanbieding!

 4,95

Brakesection Magazine by Pretparken.be is een tijdschrift vol pretparkplezier. Op deze pagina kan je alle informatie vinden over het eerst nummer van de zesde jaargang. Je kan het nummer hieronder ook bestellen, of je kan natuurlijk meteen ook een voordeliger abonnement nemen.

Concreet: 52 pagina’s boeiende artikels over pretparken. Handig formaat met een fris design op papier van hoge kwaliteit. Klimaatneutraal geproduceerd.

Category: Jaargang 6

Op voorraad

Beschrijving

Dossier – Karma World in Walibi Belgium

In juni 2017 maakte Walibi Belgium zijn grootse investeringsplan bekend. Daarin stonden voor dit jaar twee nieuwe werelden van Walibi gepland: Karma World en Fun World. Tezamen goed voor een investering van maar liefst 17 miljoen euro. Bij de vernieuwing van deze zones hoorde ook de komst van enkele nieuwe attracties: in Karma World is dat de interactieve erratic darkride ‘Popcorn Revenge’ en in Fun World is dat de kinderachtbaan ‘Fun Pilot’. In dit uitgebreide dossier kom je alles te weten over deze nieuwe werelden van Walibi. 

» Lees verder


De Pretparktoerist – Tenerife

Op het eerste gezicht lijkt dit Canarisch Eiland voor de pretparktoerist niet zoveel te bieden te hebben: in de rollercoasterdatabase zal je er welgeteld één achtbaan terugvinden. Ook de coast2coaster.eu-kaart, een wereldkaart met daarop bijna alle achtbanen en rodelbanen ter wereld aangeduid, maakt maar melding van diezelfde ene achtbaan en van een dubbele rodelbaan. En toch, beste pretparkliefhebber, mag een bezoek aan dit paradijselijke eiland en haar wereldklasse parken niet op uw palmares ontbreken. 

» Lees verder


Over de plas – Jinan

Pretparkfans kunnen waarschijnlijk moeiteloos de grootste parken van Europa en Amerika opnoemen en aanduiden op een kaart, maar als het over ‘s werelds grootste pretparkland gaat, tasten veel fans in het duister. We hebben het natuurlijk over China, nu al het thuis van meer gedocumenteerde pretparken dan alle Europese landen gecombineerd. Welke parken zijn de moeite? Welke ketens hebben waar een vestiging geopend? Slechts weinigen kunnen echt het kaf van de koren scheiden in dit land met de grootte en bevolking van een heel continent.

» Lees verder


Achtbanen in cijfers – Bolliger & Mabillard in Europa

Achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard is alom bekend onder de pretparkfans. Het Zwitserse bedrijf wordt geroemd voor zijn indrukwekkende achtbanen van hoge kwaliteit. Maar die kwaliteit kent een prijskaartje, waardoor ze niet betaalbaar zijn voor gelijk welk park. Toch is er momenteel een collectie van 22 achtbanen in Europa! Wij namen ze onder de loep en zetten een reeks statistieken op een rij! 

» Lees verder


In het archief – Harry Guy Traver

Weinige figuren uit de achtbaangeschiedenis zijn zo mysterieus en tegelijk zo controversieel als Harry G. Traver, een Amerikaans achtbaanontwerper uit het begin van de twintigste eeuw die zijn tijd ver vooruit was. In tegenstelling tot de eerder “bravere” achtbaanlay-outs van zijn tijdgenoten, maakte Traver zeer spectaculaire, originele, maar tegelijk ook zeer intense ontwerpen.

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! – Miragica

Er hangen donkere wolken boven Miragica. Dit jaar zou het Italiaanse themapark zijn tiende verjaardag moeten vieren, maar dat feestje lijkt voorlopig niet door te gaan. Sinds het moederbedrijf Alfa Park in liquidatie is, staat het park te koop en is er nog geen nieuwe openingsdatum in zicht. Zusterpark Rainbow MagicLand is inmiddels reeds overgenomen en kan dit jaar al vier nieuwigheden presenteren; het kleine, maar oudere broertje Miragica wacht een onzekere toekomst.

» Lees verder


Recensie – Dynamite in Freizeitpark Plohn

Vaak zijn het de kleine parken die het meest verrassend uit de hoek kunnen komen. Parken ter grootte van een zakdoek, toveren plots een konijn uit de hoge hoed. Freizeitpark Plohn is misschien wel het beste voorbeeld van een kleinschalig park dat de kracht heeft om te verbazen. In 2017 vielen de monden van de pretparkcommunity opnieuw open, toen het parkje aankondigde dat ze een Big Dipper van Mack zouden bouwen. Op 18 mei van dit jaar maakten de eerste mensen een ritje op de nieuwste thrillride in het aanbod: Dynamite!

» Lees verder


Opinie – Redesigning rides

Plopsaland De Panne heeft in het weekend van 4 en 5 mei 2019 hun nieuwste achtbaan ingehuldigd: de K3 Roller Skater. Hanne, Klaasje en Marthe mochten hierbij hun eigen themazone feestelijk openen. Het inzegenen van de nieuwe achtbaan hoorde hier uiteraard ook bij. Volgens goed ingelichte bronnen schreeuwden de meisjes van K3 de longen uit hun lijf. Sommigen onder ons pretparkminnend doelpubliek zullen echter de bedenking hebben dat dit eigenlijk geen nieuwe attractie is.

» Lees verder


Niet te missen… – Interactieve attracties

Met de opening van Popcorn Revenge staan ze weer volop in de aandacht: interactieve darkrides. Het lijkt haast wel of elke nieuwe darkride vandaag de dag op zijn minst een interactief element heeft, en de reden is niet ver te zoeken: de bezoekers behalve kijken ook iets laten doen tijdens de rit verhoogt de herhalingswaarde en aantrekkingskracht van de attractie. Soms meer dan bij andere attracties. Welke interactieve darkrides mag je écht niet missen – naast Popcorn Revenge dan? 

» Lees verder

Extra informatie

Gewicht 150 g

Andere suggesties…