BSM Jaargang 5 Nummer 2

Aanbieding!

 3,95

Brakesection Magazine by Pretparken.be is een tijdschrift vol pretparkplezier. Op deze pagina kan je alle informatie vinden over het tweede nummer van de vijfde  jaargang. Je kan het nummer hieronder ook bestellen, of je kan natuurlijk meteen ook een voordeliger abonnement nemen.

Concreet: 52 pagina’s boeiende artikels over pretparken. Handig formaat met een fris design op papier van hoge kwaliteit. Klimaatneutraal geproduceerd.

Category: Jaargang 5

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

Bazyliszek, Legendia’s mythische darkride

Het is een mooie tijd om te schrijven over pretparken. Op steeds meer plaatsen in Europa kan je terecht om bloeiende parken te ontdekken met unieke attracties. Eentje daarvan is Legendia, een Pools pretpark met een rijke geschiedenis, dat volop zichzelf heruitvindt. Na een spectaculaire achtbaan en een waterattractie, presenteert het park nu een darkride! En wat voor één! Lees meer over het monster dat in het park ontwaakt is: Bazyliszek!

» Lees verder


Hennie van der Most, bezieler van Attractiepark Rotterdam

“De volgende halte is Rotterdam Centraal,” hoor ik door de speaker van de trein. Hier moet ik eruit, en overstappen naar een tram. Ik had mijn reisroute mooi opgezocht van te voren, zodat ik zeker niet te laat zou aankomen voor mijn interview met Hennie van der Most. Uit het raam van de tram zie ik een grote zwarte toren opdoemen, het UFO-restaurant. Dit is mijn eindhalte. Met de restaurant-toren als mijn herkenningspunt loop ik naar het bouwterrein. Bij de receptie wordt me verteld dat ik mag plaatsnemen aan een tafel in het restaurant. Niet veel later schuift Hennie aan met 2 kopjes koffie…

» Lees verder


Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen kan sinds kort rekenen op de aandacht van een nieuwe doelgroep: achtbaanliefhebbers. Eind maart opende namelijk Tweestryd, de unieke duellerende Family Boomerang van Vekoma. De naam van de attractie is Afrikaans voor ‘duel’. In deze dubbele achtbaan kunnen bezoekers het tegen elkaar opnemen om het bochtige parcours in de verlaten mijn zo snel mogelijk af te leggen. Wie wint, helpt mee om geld in het laatje te brengen voor een goed doel: een mijn met een missie!

» Lees verder


Pretpark Toerist in Zaragoza

Vorig nummer namen we jullie in deze rubriek mee naar Londen. Een miljoenenstad waar zoveel te doen valt dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Dit keer zoeken we echter een minder bekende bestemming op, maar er is ook goed nieuws: de paraplu kan je dit keer thuislaten. Op naar één van de grootste verborgen parels van Europa: Zaragoza!

» Lees verder


Over de Plas – Fuji-Q Highland

Veel pretparkgerelateerde sites raden een bezoek aan Fuji-Q Highland in al dan niet sterke mate af. De wachtrijen kunnen oplopen tot drie uur en meer en snel veranderende weersomstandigheden op de Japanse hoogvlakte kunnen ervoor zorgen dat je een attractie soms toch niet kan berijden na urenlang wachten. Het park wordt op menig site dan ook Fuji-Queue (Fuji-wachtrij) genoemd. Wie is er gek genoeg om dan toch nog een uitstap te wagen? Wel… wij.

» Lees verder


Open doek – Shows in Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen is meer dan een dagje uit. Je kan niet alleen een weekje vertoeven in één van de huisjes of tipi’s, je kan er ook wandelen, zwemmen of spelen. Daarnaast biedt het attractiepark ook een aantal shows. Van catchy liedjes met mascottes tot een heuse show in het circus, wij namen de shows van Slagharen onder de loep.

» Lees verder


In het archief: Gelanceerde achtbanen (deel 1)

Deel 1: De strijd der achtbaantitanen | De gelanceerde achtbaan is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de pretparkwereld. Toch was dit tot voor kort een relatieve zeldzaamheid. Pas de laatste tien jaar is de rem er helemaal af en schieten achtbanen met raketstart als paddenstoelen uit de grond.

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! – Schloß Dankern

Neem een oud Duits kasteel, plaats er wat attracties rond en vraag inkom om het domein te betreden. Dit eenvoudig recept voor een toeristische trekpleister heeft zijn succes reeds bewezen bij parken als Freizeitpark Schloß Beck, Erlebnispark Schloß Thurn en zelfs Europa-Park met zijn Schloß Balthasar. Geen wonder dat het Nedersaksische Ferienzentrum Schloß Dankern ook met dit beproefde recept aan de slag gaat…

» Lees verder


De recensie: Foodloop (Europa-Park)

Wat als je eten dezelfde halsbrekende toeren kan uithalen zoals jij doet in een pretpark? Dat kan, want op negen plaatsen ter wereld bestaat er een rollercoasterrestaurant. Wij bezoeken het restaurant gelegen in Europa-Park, met de toepasselijke naam Foodloop.

» Lees verder


Coastering With a View

Overal ter wereld kan je pretparken en achtbanen vinden. De ene achtbaan moet het hebben van bloedstollende hoogtes, de andere van snelheden waarvan je wangen aan het flapperen gaan en nog andere van duizelingwekkende inversies. Sommige coasters staan opgesteld op een kale betonplaat, andere exemplaren doen verwonderen met een prachtige decors. Maar er zijn ook achtbanen die zuiver vanwege hun unieke locatie de moeite waard zijn.

» Lees verder


Niet te missen… Boomstammen!

Nu de zomer officieel begonnen is, start ook de zoektocht van elke pretparkfan naar verfrissing. Zowat alle pretparken hebben tal van attracties die hier een antwoord op bieden en de log flume is verreweg de meest voorkomende waterattractie. Het type debuteerde maar liefst 55 jaar geleden in Six Flags Over Texas en is wat attractie-types betreft nog steeds één van de fundamenten van elk pretpark.

» Lees verder


Het verhaal achter… Templo del Fuego

Templo del Fuego was een van de meest spraakmakende shows in Europa vanwege zijn vele special effects. Een ware must bij een bezoekje aan het Spaanse PortAventura. Het verhaal wordt echter niet door iedereen begrepen. Wij vertellen jullie daarom nu het verhaal van de attractie zoals het was bij opening.

» Lees verder

Extra informatie

Gewicht 150 g