BSM Jaargang 5 Nummer 3

Aanbieding!

 3,95

Brakesection Magazine by Pretparken.be is een tijdschrift vol pretparkplezier. Op deze pagina kan je alle informatie vinden over het derde nummer van de vijfde  jaargang. Je kan het nummer hieronder ook bestellen, of je kan natuurlijk meteen ook een voordeliger abonnement nemen.

Concreet: 52 pagina’s boeiende artikels over pretparken. Handig formaat met een fris design op papier van hoge kwaliteit. Klimaatneutraal geproduceerd.

Category: Jaargang 5

Op voorraad

Beschrijving

Port Laguna en Avalon, grootse betovering in Sevenum

Toverland pakt dit jaar groots uit. Met twee nieuwe themagebieden, een B&M Wing Coaster, een bootvaart met een darkride-gedeelte, een nieuwe entree, een interactieve tovershow en een tafelbedieningsrestaurant werd het park anderhalf keer zo groot. Na indrukwekkende investeringen uit het verleden, zoals de houten achtbaan Troy en de Magische Vallei, weet het jonge Limburgse pretpark opnieuw vriend en vijand te verbazen.

» Lees verder


Pistolen en popcorn. Interactieve attracties nu en in de toekomst.

Een trend die nog steeds lopende is bij pretparken, is ongetwijfeld interactiviteit bij attracties. Ze bestaan in allerlei vormen: van de klassieke darkride tot achtbanen en zelfs rapid rivers. We zetten zoveel mogelijk vormen op een rij en nemen daarbij eerst een kijkje naar de verschillende attracties dichtbij, maar we zoeken ook verder. Welke interactieve attracties vind je in de wereld? En wat brengt de toekomst voor een interactief bezoek aan een pretpark?

» Lees verder


Open doek – Illusions Mystery by Tim Silver in Parc Bagatelle

In deze hete zomermaanden zoeken we vaak verkoeling op in de pretparken. Dit kan in tal van waterattracties, of in een theater met airco. Helaas is dit niet het geval bij de show die we in dit nummer bespreken. In het Franse pretpark Parc Bagatelle, dat evenveel betekent als ‘kleinigheid’ in het Nederlands, is sinds 2017 in het hoogseizoen een show te zien in een circustent.

» Lees verder


Wood Express in Parc Saint-Paul

In Europa openen dit jaar verschillende nieuwe achtbanen. Zo hadden we het al over Fēnix en verder in dit nummer komt ook Hyperion aan bod. Toch is Wood Express, de nieuwste aanwinst van Parc Saint-Paul, opvallend. Het vrij lokale park durft te investeren in een degelijke houten achtbaan van een compact formaat. Het park vond de tijd om ons te woord te staan over deze investering, nadat ze de uitdagingen van het warme weer en het verhoogd aantal bezoekers in goede banen geleid hadden.

» Lees verder


In het archief: Gelanceerde achtbanen (Deel 2)

In het juninummer van Brakesection Magazine kon je al lezen over het cruciale jaar van de gelanceerde achtbaan, 1977. Arrow Dynamics en Schwarzkopf streden toen om als eerste een launch te kunnen presenteren, elk op hun eigen manier. Het leverde enkele van de meest iconische achtbanen op. Maar de technologie bleef niet stilstaan. Hoe ging het verder na 1977?

» Lees verder


Opinie – Pairi Daiza, een voorbeeld voor pretparken

Mei van dit jaar. Bij de Diamond Theme Park Awards valt Pairi Daiza in de prijzen als beste dierenpark van Europa. De waarde van de stemming, georganiseerd door Belgische fansites en duidelijk gericht op de Benelux, kan in twijfel getrokken worden. Hoeveel van de stemmers zouden immers al dierenparken buiten België en Nederland bezocht hebben? Toch is de eerste plaats voor het Henegouwse park verre van onterecht. Het toont minstens aan dat de zoo het in de geest van de meeste stemmers beter doet dan de andere talrijke dierenparken in de Lage Landen. Meer nog: niet enkel andere dierentuinen, maar ook een heel aantal pretparken in de buurt kunnen iets leren van Pairi Daiza.

» Lees verder


De Pretparktoerist – Het Zwarte Woud

We trekken er weer op uit om het leuke van pretparken te combineren met een bezoek aan de streek waarin deze zich bevinden. Haal dat buidelzakje maar boven en zet je bergschoenen klaar! Tijd om de pretparktoerist uit te hangen! Onze nieuwe bestemming: het Zwarte Woud.

» Lees verder


Over de Plas – Knott’s Berry Farm

Aan de westkust van de Verenigde Staten, waar zon, zee en palmbomen de achtergrond vormen van de iconische – of haast clichématige – beelden van de überrelaxte surfersjeugd, jaloersmakende Hollywoodfaam en de gouden levensstijl, waar “entertainment” meer dan elders het toverwoord is, vonden enkele wereldberoemde pretparkketens hun oorsprong. We staken de Atlantische Oceaan over, en bezochten één van de weinige parken in de staat die niet uitgroeide tot een keten. Dat park heet Knott’s Berry Farm, en het begon allemaal met enkele potten bessenconfituur.

» Lees verder


Poolse hoogtes: Hyperfantastische achtbaan in Energylandia

Foto: Jan Van NespenIn het Europees pretparklandschap dook enkele jaren geleden een nieuw land op, een land dat voordien compleet onbekend terrein was voor de meeste pretparkfans: Polen. In het plaatsje Zator opende in 2014 – midden tussen de maisvelden, op het Poolse platteland – een zeer bedrijvig en ambitieus pretpark: Energylandia.

» Lees verder


Op de werkvloer: Dierenverzorger in Bellewaerde

Sinds 2008 is Bellewaerde naast een attractiepark ook officieel een dierenpark. Daarmee is het uniek in België. Leeuwen, tijgers, giraffen en olifanten zijn al lange tijd te vinden in het park, maar tegenwoordig vind je er ook bizons, ringstaartmaki’s en de grote trots van het park, de amoerluipaarden. Voor de verzorging van de dieren staat dagelijks een team van zes mensen klaar. Hoe is het eigenlijk om elke dag voor het welzijn van de meest beestige attracties in te staan?

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! – Festyland

Normandië is een Franse regio met een rijke geschiedenis. Nergens anders wordt die geschiedenis zo naadloos gecombineerd met plezier en adrenaline als in Festyland, één van de belangrijkste attractieparken uit de streek. Vijf historische periodes komen tot leven in dit park dankzij uitgebreid gethematiseerde attracties, waaronder twee achtbanen, een wildwaterbaan en tal van flatrides.

» Lees verder


Niet te missen… LEGO-attracties

In 1968 opende het eerste Lego-park zijn poorten in het Deense plaatsje Billund. Voor het Deense speelgoed, inmiddels wereldberoemd, was dat niet meer dan logisch: Billund is de bakermat van de bouwsteen, de plek waar het allemaal begon en ook tot op de dag van vandaag de thuisbasis van de Lego-fabriek. Net zoals het speelgoed, werden ook de Lego-pretparken over de hele wereld verspreid met denderend succes.

» Lees verder


Het verhaal achter… Het Huis van de Vijf Zintuigen

Een dagje Efteling begint steevast met een blik op de iconische hoofdingang. Officieel in gebruik sinds 1996 biedt het Huis van de Vijf Zintuigen met z’n puntige dak een overkapping aan onder meer de kassablokken en de toegangscontrole. Maar wist je dat er ook een sprookje bij dit gebouw hoort?

» Lees verder

Extra informatie

Gewicht 150 g