Uitverkocht

BSM Jaargang 5 Nummer 1 (UITVERKOCHT)

Sorry, dit nummer is volledig uitverkocht en is daardoor niet meer op papier te bestellen.

Vanwege de zeer hoge kosten zijn we momenteel niet van plan om de nummers te laten bijdrukken. Neem een abonnement om er zeker van te zijn dat je geen enkel nummer mist.

Category: Jaargang 5

Beschrijving

Walibi Belgium: Exotic World met Tiki-Waka

Walibi Belgium heeft een nieuwe stap gezet in zijn grootse investeringsplan. De voorbije paasvakantie is namelijk de eerste wereld van Walibi geopend, waarin het park ons meeneemt naar exotische sferen. De topattractie is een gloednieuwe achtbaan: Tiki-Waka! Maar er is nog veel meer te beleven en veranderd in dit nieuwe gebied. In dit dossier kom je alles te weten over Exotic World en spraken we met Marc Guffens, marketingdirecteur bij Walibi Belgium.

» Lees verder


Wicker Man – De heetste achtbaan van Alton Towers

Een houten achtbaan in Alton Towers! Fans schreeuwen er al jaren om en dit jaar wordt het dan eindelijk werkelijkheid. Wicker Man is de naam van de nieuwste telg in de Towers’ achtbaanfamilie. Maar Alton Towers zou z’n naam niet waard zijn als er niets speciaals was aan die houten achtbaan. Secret Weapon 8, de codenaam van de nieuwe topper, gaf lang geen geheimen prijs. Een lancering? Een inversie? Niets daarvan. Het unieke element bij deze houten achtbaan … vuur!

» Lees verder


In de rand – Het staal van CSM

Helix, De Vliegende Hollander, Blue Fire, Pulsar en ook de Python; het zijn allemaal projecten waar staalbedrijf CSM aan meegewerkt heeft. Vooral door hun meest recente projecten, Pulsar in Walibi Belgium en de renovatie van de Python in de Efteling, is het bedrijf uit Hamont-Achel bekend geworden bij de pretparkfans. Wij gingen eens langs bij CSM om een kijkje te nemen wat dit bedrijf nu eigenlijk allemaal doet voor de pretparksector en spraken met commercieel directeur Ronny Loos.

» Lees verder


Pretpark Toerist in Londen

In deze nieuwe rubriek gaan we elke keer op reis naar een leuke stad. Niet alleen voor de pretparken in de buurt, maar ook om meer te ontdekken over de regio. Haal dat buidelzakje maar boven, trek je fleurigste hemdje aan en vergeet de zonnecrème niet! Tijd om de pretparktoerist uit te hangen! Onze eerste bestemming: Londen!

» Lees verder


Over de Plas – Coney Island, New York City

“I want to be a part of it, New York, New York,” zong Sinatra ooit. En wie wil dat nu niet. New York is nog altijd voor veel mensen een droombestemming. Clichébeelden zijn er legio: ‘the big apple’, ‘the city that never sleeps’ of ‘the empire city’. Iedereen kan zich wel iets voorstellen bij deze wereldstad. Van de ontelbare wolkenkrabbers in het hart van de stad en de miljoenen lichtjes op Times Square tot het vrijheidsbeeld en de wegpiraten in de gele taxi’s. Maar voor pretparkliefhebbers komt daar nog één beeld extra bij. Dat van een stokoude woodie in een boardwalk amusement park op het iconische Coney Island.

» Lees verder


Open doek – ICE College in Phantasialand

Bij een bezoek aan pretpark denken we meteen aan attracties, toch heeft een pretpark zoveel meer te bieden dan alleen achtbanen. Zo kan een show een hele belevenis zijn of juist een aangename adempauze in de drukte van een pretparkdag. In elk nummer nemen we een pretparkshow kritisch onder de loep. Ga rustig zitten, de show gaat beginnen.

» Lees verder


In het archief: Fujin Raijin

Sommige gebeurtenissen zijn als een klein dominosteentje in een lange rij – als het steentje valt, brengt dat een hele reeks gebeurtenissen met zich mee. Soms heeft dit weinig effect, maar soms kan je het effect tot heel ver voelen. Eén van de achtbanen die zo’n kettingreactie in gang heeft gezet, maar toch niet erg bekend is bij het grote publiek, is Fujin Raijin II. We vertellen je graag meer over de geschiedenis van deze coaster, het park waarin hij ooit stond en het droevige lot van een meisje uit Japan…

» Lees verder


Op de werkvloer: Graficus Piet De Koninck

Op een zonnige ochtend in z’n atelier in Aalst treffen we de sympathieke Piet De Koninck aan, al 25 jaar aan het werk als creatief ontwerper en decorbouwer voor pretparken in de Benelux en vooral bekend van zijn werk voor Studio 100 en de Plopsa-parken.

» Lees verder


Onbekend? Onbemind! – Parken in Southwest England

South West England is de grootste van de negen officiële regio’s van Engeland en herbergt steden als Bristol en Plymouth. Dartmoor National Park is populair bij toeristen, net als het wereldberoemde monument Stonehenge. Als pretparkbestemming staat de regio bij de meeste liefhebbers niet bovenaan het verlanglijstje. Toch weet deze streek te verrassen met enkele verborgen pareltjes. In dit artikel bespreken we drie van de meest bijzondere pretparken die te vinden zijn in het zuidwestelijke punt van Groot-Brittannië.

» Lees verder


De recensie: Fantissima (Phantasialand)

In december vorig jaar besloten we een bezoek te brengen aan Fantissima, de dinnershow van Phantasialand. Een evenement waar online weinig over te vinden is, behalve dat het héél erg goed is. De reacties leken wat overdreven en zodoende meer reclame te zijn. We besloten het daarom zelf te testen.

» Lees verder


Niet te missen… Duitse kermisattracties

Zowat elk seizoen van het jaar zijn we wel te vinden voor een goede, oude Deutsche Kirmes. Kraampjes met grote, hartvormige speculaaskoeken, barbecues met terrasjes waar alleman zijn curryworst ‘mit pommes’ zit te verorberen, zelfs dat éénmanskraam met drie verschillende smaken augurk waar je altijd in een boogje rondloopt; het maakt allemaal deel uit van de sfeer van een Duitse kermis. De meeste pretparkfans gaan echter niet naar een Duitse kermis voor culinaire redenen. Bij hen staan achtbaanlegendes als Olympia Looping, Alpina Bahn of Höllenblitz op het menu.

» Lees verder


Het verhaal achter… Miniwah (Freizeitpark Plohn)

We schrijven het jaar 1859, in het Wilde Westen waar menig cowboy graag te veel whisky drinkt. Daaruit volgen ongelofelijke en vaak sterk aangedikte verhalen. Zo hoort cowboy Dazzling Dan op een dag het verhaal over een paard dat uit vuur bestaat. Het demonisch wezen is zo schrikwekkend, dat het alleen maar kan voortkomen uit overmatig drankgebruik…

» Lees verder


De vraag: Orlando, wat moet dat kosten?

In De Vraag zoeken onze experten naar antwoorden op jouw pretparkvragen! Onze eerste vraag komt van Dennis Schoot: Hoeveel kost een reis naar pretparkwalhalla Orlando als je alle highlights wil meepikken?

» Lees verder

Extra informatie

Gewicht 150 g