Industrie – De helden van het decennium

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 7 (2020) / #4 (Augustus 2020) / Industrie – De helden van het decennium
RMC

Als het over fabrikanten van achtbanen gaat, lijkt het erop dat zich elke 10 jaar een topper afwisselt. Wij kijken terug naar de laatste decennia om de helden van dat decennium uit te lichten.

Jaren ‘10 – RMC
Het afgelopen decennium behoort ongetwijfeld aan RMC toe. In 2011 opende hun eerste baan in Six Flags over Texas, waarbij de Texas Giant een stalen make-over kreeg en veranderde in New Texas Giant. In vergelijk met andere RMC-banen is deze nog redelijk tam, maar voor een eerste project ongetwijfeld zeer gewaagd. Deze baan zette de deuren open voor nog een massa aan RMC-toppers. De bouwer plaatste zichzelf pas écht op de kaart met de opening van Outlaw Run, die twee inversies bevat.

Met name Six Flags kocht veel banen van RMC, maar je kunt ook denken aan onze “eigen” Wildfire die tot de beste banen van Europa gerekend wordt. Enkele andere memorabele projecten zijn Iron Rattler in Six Flags Fiësta Texas of Hakugei in Nagashima Spa Land. Ook werd in 2018 het eerste Raptor model geopend van deze fabrikant. Opvallend genoeg zijn de bestellingen bij RMC in de laatste jaren aardig gezakt. Desalniettemin zorgden ze in de jaren 10 voor een enorme hype onder fans en heeft het merk volledig nieuwe standaarden gezet in het ontwikkelen van achtbanen.

Jaren ‘00 –

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Augustus 2020. Klik hier om dit nummer te bestellen.