In de details: Six Flags Parken

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 4 (2017) / #3 (Augustus 2017) / In de details: Six Flags Parken
In de details: Six Flags Parken

Six Flags Over Texas is het park waar het allemaal mee begon. De zes vlaggen van de verschillende naties die Texas in handen hebben gehad, inspireerden de naam van het park. Deze zijn Spanje, Frankrijk, Mexico, de republiek Texas, de Verenigde Staten en de Geconfedereerde Staten van Amerika. Eerst werd gedacht aan ‘under’ Texas maar geruchten zeggen dat de kritiek was dat Texas onder niets zat. Hoe zit het echter met de andere namen van de parken?

Six Flags America in Maryland, vlakbij Washington, kende al heel wat namen. Van Largo Wildlife Preserve naar Wild Country, vervolgens Wild World en net voor de omzetting Adventure World. Eén jaar na de overname van het park door Six Flags kreeg het een gelijknamige rebranding waardoor het zijn huidige naam kreeg.

Six Flags Discovery Kingdom in Californië ligt dichtbij San Francisco. Marine World was de oorspronkelijke naam gezien het park begon als een zoo. Bij de overname werd het Six Flags Marine World tegen het einde van het seizoen van 1998. Om meer de uitstraling te geven dat het zowel een attractiepark, zoo en marinepark was, kreeg het uiteindelijk zijn huidige naam in 2007.

Six Flags Fiësta Texas begon als een afzonderlijk park in 1992 met de naam Fiësta Texas. In 1996 kwam door de overname van Time Warner de merknaam erbij.

Six Flags Great Adventure & Safari, een groot pretpark waarbij Great Adventure het attractiepark is dat opende in 1974. Drie jaar later kwam het al in de handen van Six Flags. Het park huist ook een safari-attractie (vroeger was de safari een park op zich), waardoor het park het tweede grootste in de wereld is.

Six Flags Great America opende in 1976 als Marriott’s Great America. Het eerste deel in de naam herken je wellicht als de hotelketen die effectief het park oprichtte. In 1984 kwam het echter in de handen van Six Flags waardoor ‘Marriott’s’ in de naam vervangen werd.

Great Escape, a Six Flags theme park is sinds 1996 in handen van Six Flags en is één van de twee parken die officieel nog een naam heeft zonder de twee woorden vooraan. Het opende in 1954 als Storytown USA en veranderde zijn naam in 1983 door de toevoeging van enkele attracties gericht naar volwassenen.

La Ronde, het tweede grootste park van Canada, is grotendeels in handen van Six Flags. Het is tot nu toe één van de twee internationale parken dat een gevolg is van de wereldtentoonstelling Expo ’67. Het behoudt een naam zonder Six Flags, wellicht door zijn locatie in het Franstalige Montréal.

Six Flags Magic Mountain opende in 1971 en was acht jaar later al in handen van Six Flags. In 1980 werd ‘Six Flags’ bij de naam gevoegd. Dit park in California staat vooral bekend als het park met het meeste aantal achtbanen in één pretpark.

Six Flags México, het andere internationale park van de groep, had oorspronkelijk een heel andere naam: Reino Aventura, wat Spaans is voor Adventure Kingdom. Echter in 1999 kwam het park in de handen van Six Flags en kreeg het een uitbreiding van maar liefst 20 attracties.

Six Flags New England ging van Gallup’s Grove naar Riverside Grove naar Riverside Amusement Park. Dit werd uiteindelijk in 1999 ‘Six Flags New England’ in lijn met de strategie van dat jaar om de locatie in de verf te zetten.

Six Flags Over Georgia is het gevolg van het succes van het oorspronkelijke park in Texas. In 1967 opende het park onder zijn huidige naam en werd zo het tweede park een realiteit. Ook hier is er referentie naar zes vlaggen: Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, de Geconfedereerde Staten van Amerika en de staat Georgia.

Six Flags St. Louis is het laatste in de rij en was het derde pretpark van de oorspronkelijke Six Flags groep. Hier lagen de zes volgende vlaggen aan de basis van de naam: Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, de staat Illinois en Missouri. Oorspronkelijk opende het als Six Flags over Mid-America.

Wij kennen natuurlijk de groep van hun avontuur in Europa met onder andere de parken Six Flags Holland & Six Flags Belgium. Wist je dat er nog altijd een referentie is van de groep in de Challenge of Tutankhamon-attractie? Heb jij ze al gezien?