Fan van de maand – Honeymoon op een Disney Cruise

Fan van de maand – Honeymoon op een Disney Cruise

Vele Disneyfans zullen er ongetwijfeld al eens aan gedacht hebben om op cruise te gaan op een van de schepen van de Disney Cruise Line. Florian en zijn kersverse man Lars behoorden ook tot deze groep en boekten een Noord-Europese cruise met de Disney Magic als huwelijksreis. Wij spraken Florian na die reis en hadden een gezellige babbel over hun ervaringen tijdens hun eerste Disney Cruise. 

Hey Florian! Je was onlangs op honeymoon op een Disney Cruise. Hoe was die ervaring? 

Echt fantastisch! Het zat eigenlijk zo dat ik een lange reis moest inplannen op mijn werk en ik dacht: ja dat wordt dan direct ook onze huwelijksreis. Ik wou ook een all-in vakantie maar ik weet dat ik na twee dagen gewoon op een bedje liggen het al beu ben. Dus dacht ik: ah, dan wil ik op cruise. Ik had dat nog nooit gedaan, maar het all-in gegeven en het feit dat je om de paar dagen op een andere bestemming toekomt en die elementen spraken me wel aan in een cruise. En waarom gaan we dan niet direct voor een Disney Cruise, want ja, we zijn toch Disney-liefhebbers. (lacht) 

Eerst waren we dan wel geschrokken van de prijs en dan hebben we tegen onszelf gezegd: nee, we gaan dat toch doen. De cruises zijn in Europa zelfs nog duurder dan in Amerika! Maar uiteindelijk zijn we dan toch overstag gegaan… en het bleek zijn prijs écht dubbel en dik waard – ik weet het, dat klinkt stom om te zeggen. (lacht)

Hebben jullie een Amerikaanse of Europese cruise gedaan?  

Wij hebben een Noord-Europese cruise gedaan van zeven dagen. Dus dat is eigenlijk acht dagen: je reist van zondag tot zondag, maar die eerste dag kom je pas op de boot vanaf 12 uur, en op de laatste zondag moet je het schip ten laatste om 9 uur verlaten.  

Dan staat de volgende lading passagiers al klaar? 

Ja absoluut, al zijn er ook mensen die 2 back-to-back-cruises doen, die blijven dan gewoon aan boord. We hebben ook mensen ontmoet die al voor 133 dagen op de Disney Magic. Die hebben sowieso geld te veel denk ik. (lacht) 

Het boekingsproces is trouwens niet bepaald eenvoudig: na het boeken van je cruise, verwacht Disney van jou dat je van alles in orde brengt, zéker in coronatijd. Een grote tip hierin is ‘The Unofficial Guide to the Disney Cruise Line’, een dik boek wat elk jaar wordt uitgegeven en waarin de gang van zaken op alle schepen van de Disney Cruise Line uitgebreid wordt besproken. Daarin staan bijvoorbeeld alle types cabins afgebeeld, zodat je makkelijk je cabin kan uitkiezen: wil je een raam, wil je een extra stoel, wil je dit, wil je dat… dat staat er allemaal in. De verschillen tussen alle schepen worden ook uitgebreid besproken, alsook een aantal handige tips-and-tricks bij het samenstellen van je cruise…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2023. Klik hier om dit nummer te bestellen.