9 weetjes over Dawson Duel, de nieuwe attractie van Bellewaerde voor 2017.

Home / Brakesection Lite / 9 weetjes over Dawson Duel, de nieuwe attractie van Bellewaerde voor 2017.
9 weetjes over Dawson Duel, de nieuwe attractie van Bellewaerde voor 2017.

[insert page=’bsl’ display=’content’]

1. Bellewaerde bouwt in 2017 een Duelling Alpine Coaster als nieuwe attractie

Tussen het schommelschip en de stuntshow is Bellewaerde druk bezig met de bouw van een Duelling Alpine Coaster. Een Alpine Coaster is een attractie waarbij je met een sleetje op een rail naar beneden glijdt. In Bellewaerde worden er zo twee sporen naast elkaar gebouwd, waardoor de baan een Duelling Alpine Coaster wordt: de twee sleetjes kunnen met elkaar in duel gaan en racen om het eerste beneden te zijn.

van Dawson Duel, de nieuwe attractie 2017, in opbouw in Bellewaerde
Foto: Tom Vandenbroucke

2. De nieuwe attractie krijgt de naam Dawson Duel

De nieuwe attractie wordt gebouwd in het Canadese themagedeelte van Bellewaerde, dus ging het park op zoek naar een naam met een Canadese achtergrond. Er werd gekozen voor Dawson Duel als naam voor de racende rodelbanen. De naam verwijst naar de Canadese stad Dawson City waar elk jaar in februari een hondenrace met sleeën doorgaat.

Onthulling van de naam van de nieuwe attractie Dawson Duel in Bellewaerde
Foto: Tom Vandenbroucke

3. Het hoogste punt van Dawson Duel wordt 25 meter hoog…

De race begint vanuit een grote uitkijktoren. Het hoogste punt van de Alpine Coaster wordt 25 meter. De uitkijktoren zelf wordt nog een stukje hoger. Met het dak erbij gerekend wordt die 28 meter hoog.

De uitkijktoren van Dawson Duel, de nieuwe attractie 2017, in opbouw in Bellewaerde
Foto: Tom Vandenbroucke

4. … en daar wandel je via een grote wandelbrug naartoe.

Je bereikt het hoogste punt van de nieuwe attractie van Bellewaerde met een grote wandelbrug. Daardoor wordt het dus eigenlijk een twee-in-één attractie. Eerst maak je een wandeling tussen en boven de boomtoppen, daarna race je naar beneden in een mini-bobslee.

Concept van de uitkijktoren van Dawson Duel in Bellewaerde
Afbeelding: Bellewaerde

5. De twee sporen worden elk 450 meter lang.

Dat is 50 meter minder lang dan Huracan, maar wel 90 meter langer dan de Keverbaan en 165 meter langer dan de Boomerang… En dat twee keer!

Visual van Dawson Duel, de nieuwe attractie 2017 Bellewaerde
Afbeelding: Bellewaerde

6. Het is de eerste Europese Alpine Coaster op een niet-natuurlijke helling.

Normaal wordt een Alpine Coaster altijd op een natuurlijke helling – of op een terril/steenberg – gebouwd. Je ‘glijdt’ dan van de berg naar beneden, al dan niet met bochten. In Bellewaerde wordt de baan op ondersteuningen gebouwd uit metaal en hout. Het is de eerste keer dat dat gebeurd in Europa!

Dawson Duel, de nieuwe attractie 2017, in opbouw in Bellewaerde
Foto: Tom Vandenbroucke

7. Een rit zal 1 tot anderhalve minuut duren.

Hoe snel je terug beneden zal staan is moeilijk te voorspellen. De sleetjes hebben een automatische snelheidsbegrenzer die remt wanneer ze sneller gaan dan 40 km/u of wanneer ze te dicht bij een ander sleetje komen. Toch zal je zelf wat invloed kunnen uitoefenen op de snelheid door mee te bewegen in de bochten en natuurlijk zal ook het gewicht een rol spelen.

Onride start van Dawson Duel, de nieuwe attractie 2017, in Bellewaerde
Afbeelding: Bellewaerde

8. Het wordt de eerst attractie van Bellewaerde die over de paden gaat.

Zelf hadden we er nog niet bij stil gestaan, maar een woordvoerder merkte terecht op dat Dawson Duel de eerste attractie van Bellewaerde is die meerdere keren over de paden heen loopt (als je de wachtrij van de Boomerang niet meetelt of het huisje bij de River Splash). De voorbijrazende sleetjes worden dus een spectaculair zicht dat van op verschillende plaatsen te bewonderen zal zijn.

Concept van Dawson Duel, de nieuwe attractie 2017, in Bellewaerde
Afbeelding: Bellewaerde

9. Dawson Duel zal in het voorjaar van 2017 openen.

Er is nog heel wat werk voor de boeg, maar als alles goed gaat, dan zal de nieuwe attractie aan het begin van het seizoen kunnen openen. Of dat vanaf de eerste openingsdag zal zijn, dat durft het park nog niet beloven, maar Dawson Duel zal zeker in het voorjaar openen.

De rails van Dawson Duel, de nieuwe attractie 2017, in opbouw in Bellewaerde
Foto: Tom Vandenbroucke

» Lees het volledige verslag op Pretparken.be