Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Voletarium, vliegen over Europa(-Park )

#3 (Augustus 2017)

Voletarium, vliegen over Europa(-Park )

Foto: Europa-Park

Voletarium, vliegen over Europa(-Park )

‘Vliegen’ is een zeer aanwezig thema in pretparken. We kennen verschillende types Flying Coasters, Sky Fly thrill machines en op kleiner formaat zijn er Vliegende Fietsen van Zamperla. Disney heeft al enkele jaren een ultieme vliegervaring in hun assortiment: Soarin’. Dit type attractie was tot voor kort vrij onbekend in Europa, maar ondertussen tellen we er al enkele. De grootste en ongetwijfeld de spectaculairste daarvan is de nieuwste attractie van Europa-Park. Vlieg mee doorheen deze pagina’s om meer te ontdekken over Voletarium.

“Voletarium is de duurste individuele attractie in de geschiedenis van het grootste themapark van Duitsland en biedt een spectaculaire beleving aan voor de hele familie.” Met deze zin pakt Europa-Park uit met hun nieuwste aanwinst. Voletarium, dat sinds 3 juni open is voor de bezoekers, staat pal aan de ingang van het park. De kans dat je het misloopt is dus vrij klein, zelfs voor hotelbezoekers achteraan het park. De grote parkmonorail loopt namelijk dwars door het eerste stukje wachtrij en de track werd er zelfs speciaal voor verplaatst. Deze nieuwe topper is een samenwerking van heel wat bedrijven, inclusief enkele van Mack zelf. Het begint echter allemaal bij het verhaal van de gebroeders Eulenstein. 

The Adventure Club of Europe 

Bij Mack Solutions lagen er eerst verschillende ideeën op tafel voor deze nieuwe attractie. Wat was hierbij het leukste voor ontwerper Chris Lange? “De vrijheid van het project, volledig zelf een verhaal kunnen bedenken van nul zonder dat het gebonden is aan een IP (Intellectual property, red.). Beide manieren van werken zijn leuk, want in het verleden deed ik al dergelijke projecten voor onder andere Universal. Zonder IP kan je je veel meer uitleven doordat je zelf iets mag bedenken. Het vertrouwen van de familie Mack apprecieerde ik hier enorm.” 

Het fictieve verhaal van de unieke uitvindersclub begint in 1716 wanneer Bartholomeus van Robbemond de club opricht. Zijn doel: het onvoorstelbare onderzoeken om de geheimen te delen met de wereld. Dit zowel ter land, ter zee, als in de lucht en daardoor werden in 1817 de twee broers Eckbert en Kasper Eulenstein de nieuwste leden van de club. Met hun droom om te vliegen kwam ze uiteindelijk op de proppen met de Volatus-II, waarmee de mens voor de eerste keer de lucht in ging. Dat proces ging allemaal zijn gang in hun opgerichte Voletarium maar na de ontdekking van de vliegkunst, verdwenen de broers… 

Het verhaal van de gebroeders Eulenstein is slechts het eerste hoofdstuk van de Adventure Club of Europe. Ook voor toekomstige projecten, zoals het waterpark, zal het een belangrijke rol spelen. Wie goed kijkt, kan de club al terugvinden in de huidige attracties zoals Piraten in Batavia, Atlantis Adventure en Alpenexpress Coastiality! Met andere woorden, in de toekomst zullen we nog meer waarheden ontdekken dankzij ACE. 

Negen maanden 

De bouw van de attractie was een heuse samenwerking van heel wat bedrijven. Het begint aan de tekentafel van Mack Solutions. Zij voerden heel wat onderzoek uit waarbij al snel duidelijk was dat de fascinatie voor vliegen iets is wat nog altijd leeft. Gezien de attractie in het Duitse themagebied te vinden is, gingen ze…

Je las een klein deel van het volledige artikel uit Brakesection Magazine Augstus 2017Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #3 (Augustus 2017)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top