Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

PULSAR, een wereldprimeur in Walibi Belgium

#2 (Juni 2016)

PULSAR, een wereldprimeur in Walibi Belgium

Foto: Yelle Kleykens

PULSAR, een wereldprimeur in Walibi Belgium

18 oktober 2014. Walibi Belgium komt met heuglijk nieuws. In 2016 zou er voor het eerst sinds lange tijd een grote nieuwe attractie openen in het park… en wat voor één! We zouden getrakteerd worden op een wereldprimeur. Fast forward. Vijf maanden later, in februari 2015, maakt het park bekend dat het om een PowerSplash gaat, een gelanceerde waterachtbaan die een snelheid van 100km/u haalt. Fast fast forward. Een klein anderhalf jaar, enkele softopeningen en een schitterend World Premiere Event later, is PULSAR klaar om het grote publiek te ontvangen!

In PULSAR stap je in een grote boot voor 20 personen die driemaal gelanceerd wordt. Je start achterwaarts aan 50km/u, wordt daarna voorwaarts verder gelanceerd tot 80km/u om uiteindelijk een laatste keer achterwaarts gekatapulteerd te worden tegen een snelheid van 100km/u en vervolgens een gigantische splash te maken.

De PowerSplash is een gloednieuw attractietype van de Duitse attractiebouwer Mack Rides en daardoor een wereldprimeur voor Walibi. Nooit eerder werden een achtbaan, water en lanceringen op deze manier gecombineerd in één attractie. Maar hoe is dat allemaal ontstaan?

Dit artikel is terug te vinden in Brakesection Magazine Juni 2016Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #2 (Juni 2016)

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top