Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Overnachten in Hotel Colosseo (Europa-Park)

#3 (Augustus 2016)

Overnachten in Hotel Colosseo (Europa-Park)

Foto: Europa-Park

Overnachten in Hotel Colosseo (Europa-Park)

Enkele jaren geleden bezocht ik tijdens een Italiëreis het wereldberoemde Colosseum in Rome, gebouwd door de Romeinen tussen het jaar 72 en 80 na Christus. Iedereen kent de foto’s van de buitenkant van ’s werelds beroemdste Romeinse arena. Toen ik destijds het Colosseum van binnen betrad, viel me dat echter nogal tegen: het blijkt eigenlijk één grote ruïne te zijn: de vloer is volledig vergaan, de tribunes afgebrokkeld, vele herstellingen vinden plaats…

Toch is het niet verwonderlijk dat zo’n oud, indrukwekkend, klassiek monument nog steeds inspireert tot op de dag vandaag. Zo ook de familie Mack in Rust, toen ze in 2004 –  bijna twee millennia na keizer Vespasianus – inspiratie zochten voor het thema van hun nieuwe hotel.

Hotel Colosseo (Italiaans voor Colosseum) was het derde parkhotel van Europa-Park (na El Andaluz in 1995 en Castillo Alcazar in 1999) en beschikt over 324 kamers en 22 suites. Wanneer je er binnenstapt, ben je meteen in een vrolijke Italiaanse sfeer. Enkel het meest iconische “postkaartgedeelte” van de buitenkant van het originele Colosseum werd nagebouwd en vormt slechts een kwart van de omwalling van de centrale piazza waarrond het hotel gebouwd is. De overige ommuring bestaat uit typisch Italiaanse rijhuizen, nagebouwd in Toscaanse stijl met mooie, warme geveltinten en enkele leuke details zoals een waslijn die hangt te drogen. Bij het binnenrijden van Europa-Park is Hotel Colosseo met haar rij vlaggen op de top zowat het eerste bouwsel dat je ziet: het springt meteen in het oog en brengt je in de juiste sfeer.

Het volledige artikel kan je lezen in Brakesection Magazine Augustus 2016Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #3 (Augustus 2016)

Winkelwagen

Populair:

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top