Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Niet te missen… LEGO-attracties

#3 (Augustus 2018)

Niet te missen… LEGO-attracties

Foto: © Legoland Billund

Niet te missen… LEGO-attracties

In 1968 opende het eerste Lego-park zijn poorten in het Deense plaatsje Billund. Voor het Deense speelgoed, inmiddels wereldberoemd, was dat niet meer dan logisch: Billund is de bakermat van de bouwsteen, de plek waar het allemaal begon en ook tot op de dag van vandaag de thuisbasis van de Lego-fabriek. Net zoals het speelgoed, werden ook de Lego-pretparken over de hele wereld verspreid met denderend succes.

In 1973 opende het tweede Lego-park niet ver van Denemarken. Legoland Sierksdorf, in het noorden van Duitsland, zag echter slechts kort het levenslicht onder zijn originele thema en staat nu bekend als Hansa-Park. Het duurde tot 1996 tot er in Europa weer twee legoparken waren; toen opende het resort in Windsor, nabij Londen, de deuren. Het trio werd in 2002 volledig gemaakt door een nieuw Lego-park, in het zuiden van Duitsland deze keer. Ook in meer tropische streken zoals Orlando, Japan en Maleisië vind je tegenwoordig Lego-parken.  

Zoveel parken van dezelfde groep en met hetzelfde concept: het kan niet anders dan dat je veel gelijkenissen ziet tussen de verschillende parken. Brakesection Magazine testte de drie Europese Lego-parken inmiddels al uit en graag overlopen we met jou welke attracties volgens ons het meeste de moeite zijn. Vanwege hun uniciteit binnen de groep, vanwege hun knappe uitwerking of gewoon omdat ze goed zijn. Als Legoland een doos met stenen was, waren dit de blokjes die je absoluut niet wilde missen:

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Augustus 2018Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #3 (Augustus 2018)

Winkelwagen

Populair:

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top