Laat ons in contact blijven!

Brakesection Magazine

Donjon de l’Extrême & Tour des Petits Fantômes in Nigloland

#2 (Juni 2016)

Donjon de l’Extrême & Tour des Petits Fantômes in Nigloland

Foto: Juan Martinez

Donjon de l’Extrême & Tour des Petits Fantômes in Nigloland

Naast alle achtbanen die dit seizoen verspreid over Europa geopend worden, zouden we bijna vergeten dat enkele andere parken ook grote, andere, interessante nieuwigheden in petto hebben om de bezoekers te verleiden tot een bezoek. Zo besloot het Franse familiepark Nigloland het attractieaanbod uit te breiden met een spectaculaire vrijevaltoren en een kleinere kindervariant ervan. Wij trokken tijdens het zomerse Onze-Heer-Hemelvaart weekend op ontdekkingstocht om de nieuwste sensatie uit te testen!

Nigloland is qua grootte een bescheiden park dat zich bevindt in de Champagnestreek van noordoost-centraal Frankrijk in het dorpje Dolancourt. Het ligt een aantal kilometer verwijderd van de snelweg in een vallei. Tot vorig jaar kon je quasi geen glimp van het park opvangen totdat je effectief de parking opreed. Met de komst van de vrijevaltoren is hier echter verandering in gekomen.

De toren steekt met zijn 100 meter dan ook ver boven het dorp én de ganse vallei uit! Reeds van op vijf kilometer afstand, doorheen een licht bergachtig landschap, sprong de top van de toren voor het eerst in het oog en wisten we dus exact waar het park zich bevond. Het is ongetwijfeld de nieuwe eyecatcher van het park.

Dit artikel is terug te vinden in Brakesection Magazine Juni 2016Klik hier om dit nummer te bestellen.

Meer artikels uit #2 (Juni 2016)

Winkelwagen

Populair:

Met heel veel dank aan onze sponsors:

To Top