Waarom we onze belofte niet nakomen

Home / Brakesection Blog / Waarom we onze belofte niet nakomen
Waarom we onze belofte niet nakomen

In een ideale wereld zou er deze week een nieuw nummer van Brakesection Magazine uitkomen. Dat zal niet gebeuren. Maar daar hebben we een goede reden voor.

Brakesection Magazine verschijnt elke even maand van het jaar. In 2020 zullen er dus 6 edities van ons magazine gelanceerd worden. We proberen een nieuw nummer telkens halverwege de maand uit te brengen. Dat lukte ons in het verleden aardig… maar wie regelmatig BSM leest, weet dat het dit jaar een stuk moeilijker blijkt om die deadline te halen.

Dat hadden we graag in augustus rechtgetrokken. Helaas lukt dat niet. En dat heeft alles te maken met dat vervelende virus dat ons al bijna een half jaar teistert.

Waar ging het mis? Ons doel was om in augustus een hoop nieuwe attracties te kunnen bespreken. In februari, april en juni waren veel pretparken nog gesloten, waardoor we voor de eerste drie nummers van dit jaar onze focus niet op de nieuwe attracties konden leggen, zoals we dat andere jaren wel doen. Op onze redactie noemen we zoiets wel eens een “wintereditie”; we focussen dan op alternatieve onderwerpen. Maar die alternatieven raken ook ooit uitgeput. Daarom zouden we in augustus een heleboel nieuwe attracties bespreken. Maar inmiddels steekt een tweede golf van covid-19 de kop op. Plannen gedwarsboomd dus.

De meeste nieuwe attracties vinden we dit jaar buiten de landsgrenzen van België en Nederland. We zouden dus heel wat afreizen deze zomer, maar dat kan helaas niet. Onze plannen moesten worden aangepast, verschoven of in de meeste gevallen geannuleerd. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers staat altijd voorop.

Wil dat zeggen dat we dan opnieuw focussen op alternatieve onderwerpen? Niet helemaal. We hebben onze plannen stevig moeten omgooien, maar we slagen er daardoor wel in enkele leuke nieuwigheden te bespreken. Het nadeel is dat we hierdoor vertraging hebben opgelopen in het schrijven van de artikels. Als we moeten kiezen tussen een magazine op tijd uitbrengen zelfs al zijn we niet tevreden over de inhoud, of een nummer iets later uit te brengen zodat we kwaliteit kunnen brengen, dan kiezen we voor dat laatste.

We hebben beloofd om in de helft van elke even maand van het jaar een nieuw nummer van onze magazine uit te brengen. We verbreken die belofte in augustus. Vermoedelijk zal het vierde nummer van 2020 pas tegen het einde van de maand, of zelfs pas in september op je deurmat landen. Sorry daarvoor. We vragen nog iets meer geduld.
Maar we beloven wel nog steeds dat we in 2020 in totaal 6 nummers zullen uitbrengen. Dat staat vast.