Skim-out – PortAventura Caribe Aquatic Park

Skim-out – PortAventura Caribe Aquatic Park

Het Spaanse pretparkresort PortAventura World is gelegen onder de brandende zon van Salou en trakteert zijn bezoekers daarom graag op wat verkoeling. Zo kun je terecht in de kletsnatte spillwater-attractie Tutuki Splash, de omvangrijke boomstamattractie Silver River Flume, de uitvoerig gethematiseerde splash battle Angkor of kun je op ronde rafts de Colorado gaan verkennen in de Grand Canyon Rapids. Zelfs op megacoaster Shambhala kun je getrakteerd worden op druppels opspattend water. Ook de verschillende hotels van het resort zijn uitgerust met eigen zwembaden. Maar dé perfecte manier om je nood aan verfrissing te combineren met je drang naar een stevige adrenalinekick is het waterpark van PortAventura: Caribe Aquatic Park! 

De second gate van Port Aventura (toen nog mét spatie) opende al in 2002, 15 jaar voordat Ferrari Land als tweede attractiepark het resort vervoegde. Universal Parks & Resorts had toen reeds 4 jaar het merendeel van de aandelen van Port Aventura in handen. Universal had die overgekocht van de Tussauds Group, die liever wilde investeren in de aankoop van het Engelse Thorpe Park. In navolging van het Amerikaanse Universal Studios Escape (tegenwoordig Universal Orlando Resort), wilde Universal ook zijn Europese vestiging uitbouwen van een dagattractie tot een resort, dat op termijn ook een studiopark zou krijgen. Onder de naam Universal Mediterranea werden vanaf 2002 alvast vier trekpleisters gegroepeerd: aan het originele attractiepark werden de nieuwe hotels Port Aventura en Far West en het waterpark Costa Caribe toegevoegd. 

Twee Canadese bedrijven waren in sterke mate betrokken bij de ontwikkeling van het waterpark. Het designbedrijf Forrec stond in voor de masterplanning, de architectuur en het ontwerp van het volledige park. Het kreeg de opdracht van Universal nadat het in 1999 aan de tekentafel stond voor het entreegebied Port of Entry in Islands of Adventure, het tweede Universal-pretpark in Orlando. De waterglijbanen werden geleverd door ProSlide, zeg maar de Rolls Royce onder de glijbaanfabrikanten. ProSlide mag grote namen als Disney, Europa-Parks Rulantica, Siam Park en Skara Sommarland tot zijn klanten rekenen. Ook recent genoot het nog het vertrouwen van Universal, want in 2017 stond het mee aan de wieg van het gerenommeerde waterpark Volcano Bay in het Universal Orlando Resort…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2022. Klik hier om dit nummer te bestellen.