Recensie – Leven in Rookburgh

Recensie – Leven in Rookburgh

Wat als je kon wonen in een pretpark? Welk pretpark zou je kiezen? Om eerlijk te zijn, het is niet meteen een vraag die we onszelf eerder hebben gesteld, maar waar we door een bezoekje aan Phantasialand wel automatisch een antwoord op kregen. Een weekend Rookburgh overtuigde ons dat ontsnappen naar een wereld waar stoom de drijvende kracht is en steenkool op straat voor het rapen ligt ons wel vaker zou bevallen. Een verslag van niet gewoon een nieuw hotel, maar wel een heuse beleving. 

Op het eerste zicht lijkt “leven in een pretpark” een gekke invalshoek voor een review van een hotelverblijf. But hear us out… Binnenkomen voor je verblijf in Hotel Charles Lindberg doe je via de majestueuze ingang aan de Berggeiststraße. Je stapt met andere woorden meteen vanaf de buitenwereld binnen in de wereld van Rookburgh. Een exclusieve wereld, want dit hotel kom je niet binnen zonder je aan te melden bij een parlofoon aan de voordeur.  

Het nieuwste hotel en themagebied van Phantasialand kan je niet meer gloednieuw noemen. De eerste gasten konden al genieten van alles wat dit stukje park te bieden heeft sinds september 2020. De soft opening van F.L.Y. was zonder overdrijven een schot in de roos. Helaas gingen de poorten van de gelanceerde flying coaster sneller dicht dan ze openden; en ook in 2021 bleek een bezoek niet helemaal zonder voorzorgen mogelijk. Maar vanaf dit jaar is Phantasialand opnieuw open zonder al te veel beperkingen. Een uitgelezen moment om je dus mee te nemen in een wereld die je ongetwijfeld zelf ook wil ontdekken. 

Wilkommen im Rookburgh 

Een vriendelijke stem, metalig vervormd door de luidspreker, begroet ons bij de voordeur tot dit mysterieuze hotel dat verscholen zit achter een roestbruine gevel. We openen de bunkerachtige deur en stappen vanaf de zonnige buitenwereld de hal in, die ons zal leiden naar een gebied vol mist en stoom. De poort van Hotel Charles Lindbergh valt achter ons in het slot en we bevinden ons in een buisvormige gang die langs één zijde afgezoomd is door een lange rolband waar verschillende lederen koffers wachten op hun rechtmatige eigenaar. Meteen komen we ogen tekort en voelen dat dit weekend vooral zal draaien om opgeslorpt worden in de steampunkwereld die hier gecreëerd werd.

We zouden haast vergeten dat we ook nog moeten inchecken voor ons avontuur echt kan beginnen. De lobby van het hotel is eerder klein, iets wat eigenlijk over alle ruimtes in dit hotel kan worden gezegd. Op het moment dat wij inchecken zijn we de enige gasten; we arriveren immers pas rond de middag in Brühl en deze pretparkdag is dus al in volle gang, waardoor het gros van de bezoekers het al uitschreeuwt op de achtbanen. Toch voelen we geen enkele haast en laten we ons dus uitgebreid informeren door de dame aan de incheckbalie. Ze overhandigt ons een lijvig informatiepakket, iets dat niet enkel wij als genodigden ontvangen, maar dat duidelijk standaard voor alle gasten voorzien is. Naast onze kamersleutels, toegangstickets en informatie over ons verblijf, ontvangen we hierbij ook een krantje dat het verhaal van Rookburgh naadloos doortrekt. Opvallend is dat de artikels volledig uitgeschreven zijn, een mooie extra. Tot slot ontvangen we ook voorsteekpassen voor F.L.Y.: eentje per persoon per dag van het verblijf. Voorzien van alles wat we nodig hebben dit weekend, vatten we onze tocht richting onze kamer – excuseer, cabine! – aan…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2022. Klik hier om dit nummer te bestellen.