Recensie – Ammolite in Europa-Park

Recensie – Ammolite in Europa-Park

Eten in pretparken wordt vaak geassocieerd met fastfood en het occasionele zelfbedienings- of bedieningsrestaurant. Maar in sommige pretparken kan je bijna op elke hoek lekker eten vinden, zoals bijvoorbeeld in Europa-Park. Daar kan je ook in één van de hotels het enige 2-sterren-restaurant ter wereld in een attractiepark terugvinden, Ammolite – The Lighthouse Restaurant. Trek dus je mooiste kledij aan en ga met ons mee op deze culinaire ontdekking.  

De to be voor dit culinaire hoogstandje is gelegen onderin de vuurtoren van Hotel Bell Rock, in het resort naast het park dus. Daar verrast Chef-kok Peter Hagen-Wiest liefhebbers van lekker eten met zijn internationale keuken, dit zonder ook de regionale specialiteiten uit het oog te verliezen.  

Bij aankomst staan we direct oog in oog met een stijlvolle en tegelijk moderne en strakke ingang met het logo. We worden vriendelijk ontvangen door de juffrouw achter de balie en onze jassen worden veilig opgeborgen in de vestiaire. Diezelfde juffrouw neemt ons ook mee naar de gereserveerde tafel.  

Bij het binnentreden in het eigenlijke restaurant valt meteen de rust en de sereniteit op. De grote ronde ruimte wordt in delen van elkaar gescheiden door halfdoorzichtige gordijnen, zodat elke tafel een bepaalde soort van privacy heeft. 

Onze tafel bevindt zich in de middencirkel en heeft gedeeltelijk zicht op de halfopen keuken, waar we het keukenpersoneel onder leiding van chef Peter aan het werk zien. De heerlijke geuren komen ons reeds tegemoet. 

Onze stoel wordt aangeschoven en de menukaarten worden ons aangereikt. Er volgt ook de vraag of er een aperitief gewenst is, waar we – hoe kan het ook anders – positief op antwoorden. Mijn tafelgenoot en ik nemen beide een rode porto die later 22 jaar oud blijkt te zijn. Dit zien we op de fles die aan tafel wordt gebracht door twee obers die ons ook de hele avond zullen bedienen. Ook bestellen we reeds een fles wijn voor ons twee. 

Samen beslissen we om voor het 7-gangen Around The World-menu te gaan.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Februari 2020Klik hier om dit nummer te bestellen.