Over de plas – Yomiuriland en Yokohama Cosmoworld

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 7 (2020) / #6 (December 2020) / Over de plas – Yomiuriland en Yokohama Cosmoworld
Over de plas – Yomiuriland en Yokohama Cosmoworld

Wie aan Japanse pretparken denkt, denkt daarbij vooral aan grote jongens zoals Fuji-Q-Highland Park, Nagashima Spa Land, Universal Studios Japan of Tokyo DisneySea. In Japan vind je echter ook vele charmante kleinere parken terug. En ook daar loont een bezoekje de moeite. Wij bezochten Yomiuriland en Yokohama Cosmoworld, beiden op een boogscheut van Tokyo.

Yomiuriland
Niet ver buiten de grootste stad ter wereld – Tokyo – ligt Yomiuriland. Vanaf een nabijgelegen metrostation kun je met een bus naar de ingang van Yomiuriland gebracht worden. Veel leuker is het echter om vanaf een ander metrostation te gaan, waar een kabelbaan je naar de ingang van het park brengt. Deze kabelbaan gaat namelijk over enkele tempels en over het pretpark zelf heen, waarbij je meteen al een goed zicht hebt op wat er te wachten staat.

Onvermijdelijk springt hierbij de Bandit in het oog, de grootste achtbaan van het park. De kabelbaan gaat zelfs onder een bocht van de achtbaan door, wat een fraai zicht geeft. Daarna krijg je in kabine al snel zicht op de lay-out van het park. Deze is overigens aardig verwarrend. Het is duidelijk te zien dat het park organisch gegroeid is en dat diverse zones soms wat onhandig aan elkaar genaaid zijn. Net zoals veel Japanse pretparken bevat Yomiuriland ook een waterpark, waarvan de lazy river eigenlijk midden in het pretparkgedeelte ligt. Als het waterpark gesloten is – wat tijdens ons bezoek het geval was – moet je hier dus steeds omheen wandelen.

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #6 2020. Klik hier om dit nummer te bestellen.