Over de plas – Universal Studios Singapore

Over de plas – Universal Studios Singapore

Ze gaven ons pleziervaartjes langs dinosauriërs en ontdekkingstochten in Egyptische tombes. Ze creëerden tramritten met levensechte filmdecors en robotarmen die dwars door tovenaarskastelen lijken te zweven. Ze ontwierpen ‘s werelds natste waterattracties en kochten meer 3D-brillen dan je ooit zal kunnen tellen. Maar bovenal: ze bouwden themaparken van wereldniveau. Universal Parks & Resorts bestaat tegenwoordig uit vijf vrijetijdsresorts met pretparken, retailcentra en hotels. Het enige nadeel: als Europeaan vergt het een behoorlijke reis om zo’n Universal-complex met je eigen ogen te bewonderen. Deze resorts liggen namelijk aan de Amerikaanse westkust, in Florida en nabij drie Aziatische wereldsteden. Een van die Aziatische locaties is Singapore, een stadstaat aan de zuidelijke punt van het Maleisisch schiereiland. Je geniet er 365 dagen per jaar van een tropisch klimaat en de stad staat bol van de boeiende bezienswaardigheden, maar is dit ook een must-do voor pretparkliefhebbers? We reisden naar Zuidoost-Azië en lieten Universal Studios Singapore de strijd aangaan met haar naamgenoten. 

Location location location 

Niet iedereen wil op vakantie een wagen huren, zeker niet wanneer we over exotische bestemmingen praten. Universal lijkt dit te beseffen, want men zorgde ervoor dat de resorts gemakkelijk met openbaar vervoer bereikbaar zijn. Opvallend: ‘s werelds grootste Universal-resort is het minst geconnecteerde. Wie de parken in Orlando wil bezoeken, moet immers vertrouwen op busdiensten. In Hollywood en Beijing, daarentegen, vind je een metrohalte vlak naast het park en in Osaka brengen de treinen van JR je rechtstreeks naar Universal City. Ook hier in Singapore start het merendeel van de bezoekers z’n dag in de metro. De Singaporese MRT is betrouwbaar, brandschoon en brengt je in een mum van tijd ter plaatse. De eindhalte voor Universal-bezoekers is HarbourFront, een station dat zich onder het winkelcentrum VivoCity bevindt. Van hieruit zijn er drie opties om de laatste 1,2 kilometer richting Universal af te leggen: een schaduwrijk wandelpad, een kabelbaan of een monorail genaamd Sentosa Express. 

Wanneer het over Universal Studios Singapore gaat, moeten we het over Sentosa hebben. Dit eiland ligt aan de zuidkust van Singapore en fungeert als dé vrijetijdsbestemming voor locals en toeristen. Sentosa bestaat uit tropisch groen, beach bars, luxehotels en een heleboel betaalattracties. Sommige van die attracties mag je categoriseren als regelrechte tourist traps, maar andere sights zijn beslist een bezoekje waard. Enkele van deze betere opties zijn Adventure Cove (het belangrijkste waterpretpark van de regio) en Skyline Luge, een amusante rodelbaan-achtige race-track met vier verschillende banen. Daarnaast pronkt Sentosa met de populairste zandstranden van Singapore. Zonnekloppers zijn hier dus van harte welkom, maar wees gewaarschuwd… De nabijheid van de haven zorgt ervoor dat er altijd een oneindige colonne olietankers voor de kust ligt. De meest Instagram-waardige strandfoto’s maak je hier dus helaas niet…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #1 2023. Klik hier om dit nummer te bestellen.