Over De Plas – The Wizarding World of Harry Potter

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 5 (2018) / #5 (December 2018) / Over De Plas – The Wizarding World of Harry Potter
Over De Plas – The Wizarding World of Harry Potter

Het in 2010 geopende themagebied The Wizarding World of Harry Potter biedt een magische ervaring voor iedereen die fan is van de boeken en/of films, maar ook voor de leek die nog nooit van Harry Potter heeft gehoord. Het gebied spreidt zich uit over twee van de drie parken die Universal Orlando Resort heeft, namelijk Islands of Adventure en Universal Studios Florida. Maar wat houdt het themagebied nu juist in?

The Wizarding World of Harry Potter is gebaseerd op de verhalen van J. K. Rowling. De ondertussen wereldberoemde tovenaar Harry Potter uit haar boeken en films is uitverkoren om samen met zijn vrienden de sterkste duistere tovenaar aller tijden, Lord Voldemort, te verslaan. Elk jaar maakt Harry verschillende avonturen mee op Hogwarts (Zweinstein), die terug te vinden zijn in het themagebied, verdeeld over twee parken. Om beide parken op dezelfde dag te kunnen bezoeken, heb je een Park-to-Park ticket nodig en kun je de Hogwarts Express nemen van King’s Cross Station, Londen (Universal Studios) naar Hogsmeade (Islands of Adventure). De treinreis duurt niet lang en brengt je makkelijk van het ene deel van de Wizarding World naar het andere. Indien je de tijd hebt, neem je best de trein in beide richtingen, want de ervaring is steeds anders.

Een Park-to-Park ticket is niet noodzakelijk, je kan uiteraard ook elk park apart bezoeken om in het themagebied terecht te komen. Wat er precies te beleven valt in The Wizarding World of Harry Potter, lees je in dit artikel.

Universal Studios Florida – Diagon Alley

The Wizarding World of Harry Potter in Universal Studios Florida is het kleinste van de twee themagebieden. Met de Hogwarts Express kom je aan in King’s Cross Station, Londen. Wanneer je hier buiten wandelt, zie je meteen de Knight Bus (Collectebus) staan, één van de twee echte bussen gebruikt tijdens de opnames van de films. Het paarse gevaarte van drie verdiepingen hoog staat hier vredig te wachten tot de volgende tovenaar zijn/haar staf uitsteekt. Verder zie je ook 12 Grimmauld Place (Grimoudplein), waar de Orde van de Feniks verzamelt. De grauwe gevel steekt af tegen de propere gevels van de buren. Als je lang genoeg blijft kijken, zie je misschien wel eens een huiself die achter de gordijnen komt piepen. Daarnaast kun je in de typisch Engelse rode telefooncel bellen naar het nummer 62442 (MAGIC) om het Ministry of Magic aan de lijn te krijgen.

Op het eerste gezicht valt hier niet veel te beleven, behalve de kleine details. Tot je nieuwsgierigheid (of je innerlijke tovenaar/heks) het van je overneemt en je toch wil weten wat zich achter de muren van Leicester Square Station verbergt. Eens je de hoek omdraait,…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine December 2018Klik hier om dit nummer te bestellen.