Over de plas – Thaise pretparken: Dream World en Siam Amazing Park 

Over de plas – Thaise pretparken: Dream World en Siam Amazing Park 

Als het over verre reizen gaat, is Thailand een van de populairste bestemmingen voor Europeanen. Hoe dat komt? Het immer zomerse weer en de wuivende palmbomen spelen ongetwijfeld een rol, maar vooral de diversiteit van het land lijkt velen over de streep te trekken. Die veelzijdigheid wordt trouwens al onderstreept wanneer je naar een verblijfsaccommodatie zoekt. Je vindt in Thailand namelijk alles: overnachten kan in een hangmat onder de sterren, in een stoffig hostel tussen tientallen backpackers of in een luxueus vijfsterrenresort. Van daaruit ga je vervolgens op verkenning in een al minstens even divers land. Luieren op een strand, rondtrekken met de rugzak, jezelf volproppen met streetfood of tempels bezoeken tot je erbij neervalt. Het kan hier allemaal. En heb je een onweerstaanbare drang om Thaise credits aan je achtbaanteller toe te voegen? Ja, zelfs in dat geval biedt dit land exact wat je zoekt.

Misschien moeten we de verwachtingen al meteen temperen. Want wie zoekt naar Six Flags Pattaya, Universal Studios Chiang Mai of Siam Disney Resort komt helaas bedrogen uit. Themaparken van grote ketens vind je vooralsnog niet in Thailand. Met amper achttien operationele achtbanen scoort het land sowieso eerder zwak. Toch wilden we de twee grootste Thaise pretparken graag een eerlijke kans gunnen. We praten over Dream World en Siam Amazing Park, die beide op een comfortabele afstand van Bangkok liggen. 

Dream World 

Onze eerste halte is Dream World, dat zowat 35 kilometer ten noorden van de hoofdstad ligt. Hoewel de rit daarheen met behulp van openbaar vervoer afgelegd kan worden, lijkt dat ons geen aanrader. Je moet in dat geval namelijk vertrouwen op reguliere lijnbussen en de reistijd is relatief lang. Met Grab (het plaatselijke alternatief voor Uber) geraak je in ieder geval sneller ter plaatse en de kosten zijn allesbehalve buitensporig. Want hoewel we ruim een uur in de wagen zitten, betalen we omgerekend amper 12 à 13 euro. Chauffeurs krijgen bovendien een bonus wanneer ze toegangskaarten voor Dream World verkopen, dus ze begeleiden je graag naar de kassa van het park. Een standaardticket kost tijdens ons bezoek 600 Thaise baht, ongeveer 16 euro. Er is ook een duurdere optie met toegang tot de bumper boats, de go-karts en een sneeuwpaleis, maar wij hebben daar weinig interesse in. 

Hoewel Thailand geen eigen Disneyland heeft, deed Dream World duidelijk wel inspiratie op bij Mickey. Dat begint al bij de toegangspoort, die verdacht hard op de façade van It’s a Small World lijkt. Het centrale plein heeft met z’n wereldbol dan weer Universal-achtige trekjes. Verderop in het park gaat het feest der herkenning onverminderd voort. We spotten bijvoorbeeld een kopie van Parc Astérix’ beroemde middeleeuwse poort, een Eftelings aandoende Sprookjesboom en een budgetversie van Sleeping Beauty Castle. Deze decoratieve elementen maken deel uit van Photopia, een tuin vol fotogelegenheden. In dezelfde categorie zijn er ook de Dreamy Garden, de Love Garden en een serie wereldwonderen in miniatuur. Echt baanbrekend blijkt het allemaal niet, maar het straalt wel een zekere charme uit…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #4 2022. Klik hier om dit nummer te bestellen.