Over de plas – Canada’s Wonderland

Over de plas – Canada’s Wonderland

Vele pretparkfans denken misschien niet meteen aan Canada als de ultieme pretparkbestemming. Maar één park zal wellicht tóch op menig to-dolijstje staan om te bezoeken: Canada’s Wonderland. Een park dat met haar indrukwekkende coasterline-up van 17 achtbanen niet alleen goed is voor de coastercounter, maar tevens enkele unieke attracties bezit. Bovendien is het een park dat niet stilzit en jaarlijks blijft investeren in de toekomst. Tijd voor plezier in het maple leaf park bij uitstek! 

Uitzicht op de CN Tower 

Ondanks de gigantische omvang van Canada, zijn er maar enkele grote pretparken te vinden. De bekende Six Flags- en Cedar Fair-ketens hebben elk één park in dit noordelijkste deel van Amerika. Six Flags is eigenaar van La Ronde in Montréal, een park met helaas niet zo’n schitterende reputatie onder de fans. Daartegenover staat Canada’s Wonderland, gelegen nabij de drukste stad van het land: Toronto. Het park is vlotjes bereikbaar via de snelweg, waardoor je vanuit de luchthaven in ongeveer 20 minuten aan de ingang van het park staat. Het ligt op zo’n 30 minuten rijden van het centrum van de stad, maar desondanks zijn de CN Tower en het centrum van Toronto zeer goed zichtbaar vanuit de hoogste attracties van het park. Behalve met de auto is het park ook per tram en bus bereikbaar. Omgekeerd kan je vanop de 553 meter hoge CN Tower op een klaarlichte dag het pretpark spotten als je goed kan inzoomen met je camera!  

In 2019 haalde Canada’s Wonderland net geen 4 miljoen bezoekers per jaar. Hiermee heeft het park het hoogste aantal bezoekers in de Cedar Fair-groep op één park na: Knott’s Berry Farm. Het ontvangt dus jaarlijks meer bezoekers dan het befaamde Cedar Point, dat op zo’n 4 uur rijden van Canada’s Wonderland gelegen is. Naast 17 achtbanen en heel wat andere attracties, is er ook een waterpark dat vrij toegankelijk is voor bezoekers…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #2 2021. Klik hier om dit nummer te bestellen.