Nieuw – Vliegensvlug in Die Gesengte Sau

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 7 (2020) / #6 (December 2020) / Nieuw – Vliegensvlug in Die Gesengte Sau
Nieuw – Vliegensvlug in Die Gesengte Sau

In het midden van het niet zo gezegende jaar 2020 opende in het bekende stadspretpark Wiener Prater een heel fijn pareltje van een achtbaan, dat we niet onbesproken konden laten in deze winterse editie van Brakesection Magazine. Race met ons mee in Die Gesengte Sau!

De opmerkelijke naam van deze achtbaan doet bij vele achtbaanfans wellicht reeds een belletje rinkelen. Sinds 1998 is er in Duitsland namelijk al een achtbaan geopend met ongeveer dezelfde naam: G’sengte Sau in Tripsdrill. Grappig genoeg was die originele G’sengte Sau de allereerste achtbaan ooit van de inmiddels gerenommeerde fabrikant Gerstlauer, een baan die trouwens nog steeds tot het betere werk van deze achtbaanbouwer behoort.

Anno 2021 zal Gerstlauer haar honderdste achtbaan wereldwijd openen en het is dan ook leuk dat deze bouwer meer dan twee decennia later een G’sengte Sau “2.0” mocht bouwen, een achtbaan van hetzelfde achtbaantype als haar proefstuk (een zogenaamde ‘Bobsled’), weliswaar met een compleet nieuwe lay-out. De term (Die) Gesengte Sau is in Duitstalige regionen bekend van de uitdrukking “Wie eine gesengte Sau”, wat zoveel betekent als “vliegensvlug”. De tweede betekenis van de uitdrukking is echter “waardeloos”. Welke van beide betekenissen van toepassing is op deze achtbaan verneem je hieronder…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine #6 2020. Klik hier om dit nummer te bestellen.