Interview – Nieuw spookhuis Yummy in Bobbejaanland

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 6 (2019) / #3 (Oktober 2019) / Interview – Nieuw spookhuis Yummy in Bobbejaanland
Interview – Nieuw spookhuis Yummy in Bobbejaanland

Welkom in Klinika Krawczyk. Hier maken plastisch chirurg dr. Krawczyk en zijn team van de wereld een mooiere plaats. Of de esthetische behandelingen steeds volgens plan verlopen, laten we in het midden. Iets zegt ons dat dokter Krawczyk een duister geheim achterhoudt. De kliniek betreden, doe je dus op eigen risico. Kom jij hier levend uit? 

De teaser van Bobbejaanland’s nieuwste hooro maze bleek een understatement! Na een uiterst zenuwslopende tocht doorheen het bloederige hospitaal van Yummy, vol afschuwelijke misvormde lichamen en jammerende en schreeuwende zombies die ons achtervolgden en bedreigden, komen we de enthousiaste Commercieel en Creatief Directeur Peggy Verelst tegen, die ons even te woord staat over de nieuwste Halloweenaanwinst van Bobbejaanland.  

Peggy, kan je ons even kort toelichten waarover Yummy gaat en hoe jullie op het idee zijn gekomen voor dit nieuwe horrormaze? 

Yummy is de naam van de eerste Vlaamse zombiefilm ooit en die film gaat op 18 december 2019 in première. Hij bevat een topcast, met namen als Maaike Neuville, Clara Cleymans en Bart Hollanders. Het verhaal gaat over een jong Vlaams koppel wat naar een goedkope Oost-Europese plastische chirurgiekliniek reist: een helse trip die ze beter niet hadden ondernomen. Bij één van de behandelingen van Dr. Krawczyk, die de experimentele behandelingen in deze chirurgiekliniek uitvoert, loopt het namelijk mis en wordt een patiënte besmet met een virus dat van haar een zombie maakt! 

Peggy vervolgt: Dankzij onze goede contacten met Kinepolis waarmee we ook regelmatig promoties doen, bedachten we waarom we niet iets nieuws zouden doen met een nieuwe Vlaamse film, en dit in navolging van het succesvolle Welp van vorig jaar. Waarom zouden we op zoek gaan naar bijvoorbeeld grote Amerikaanse horror-kaskrakers als we onze lokale filmindustrie en hun zeer kwaliteitsvolle films een hart onder de riem kunnen steken? We waren tegelijkertijd ook op zoek naar …

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Oktober 2019Klik hier om dit nummer te bestellen.