Interview – Hennie van der Most, bezieler van Attractiepark Rotterdam

Home / Brakesection Magazine / Jaargang 5 (2018) / #2 (Juni 2018) / Interview – Hennie van der Most, bezieler van Attractiepark Rotterdam
Interview – Hennie van der Most, bezieler van Attractiepark Rotterdam

Goedemorgen Hennie 

Goedemorgen, melk of suiker? 

Alleen melk, dank je wel. Bedankt om mij hier in het mooie Rotterdam te ontvangen. Waarom heeft u juist deze plek uitgekozen om uw nieuwe pretpark te openen? 

Dat is puur toeval. Ik heb verschillende soorten bedrijven. Ik ben er sterk in om bestaande gebouwen of complexen om te bouwen. Zo heb ik nieuw leven gegeven aan een textielfabriek, een aardappelmeelfabriek, een kazerne, een watertoren en ga zo maar door. Het meest gekende project voor jullie is natuurlijk de kerncentrale die ik omgebouwd heb naar Wunderland Kalkar. Ik ben dus een man die oude gebouwen een nieuw leven geeft. En ik ben hier verzeild geraakt omdat de stad mij een paar keer heeft gevraagd of ik niet eens wou komen kijken naar hun oude leegstaande gebouwen. Na een tijdje ben ik dan toch eens komen kijken zonder enige verplichting. Na een paar gebouwen kwamen we op deze plek aan en toen zei ik: ‘Hier gaan we een nieuw pretpark bouwen!’ En toen begon het avontuur. 

Een nieuw avontuur, maar niet uw eerste inderdaad. Het is wel opvallend dat u altijd vanuit een leegstaand of oud gebouw vertrekt. Is dat een fascinatie van u, of is het eerder praktisch? 

Het is gewoon veel praktischer. Als ik een oud gebouw opkoop, dan heb ik al de grond en een gebouw ter beschikking, dan hoef ik dat al niet meer te bouwen. Nu kan ik direct beginnen en moet ik niet wachten totdat de grond bouwklaar is gemaakt…

Lees het volledige artikel in Brakesection Magazine Juni 2018Klik hier om dit nummer te bestellen.